United Club Lounge, London Heathrow Terminal 2

United Club Lounge, London Heathrow (LHR), Terminal 2

Intryck

Uniteds lounge i nya Star Alliance-terminalen på London Heathrow, terminal 2, var den första loungen som öppnade då United Airlines blev premiärflygbolag i den nya terminalen. Och en rejäl förbättring har det blivit för Uniteds resenärer, både från den ganska mörka Star Alliance-loungen som använts senaste åren i terminal 1 och Uniteds egen Red Carpet Club som fanns i terminal 3 fram till år 2008, som var rejält sliten och nedgången mot slutet.

Den nya loungen ligger i satellitterminalbyggnaden i terminal 2, den byggnad som vanligtvis kallas T2B. Byggnaden nås via en lång underjordisk gång från huvudbyggnaden, T2A, där även incheckningen ligger. Det är möjligt att gå fram och tillbaka mellan de två byggnaderna utan att behöva visa resedokument eller passera genom säkerhetskontroll. Loungerna ligger en våning ovanför den allmänna transithallen och nås via hiss eller trappor.

Loungen har både en businessdel (United Club), som finns bakom receptionen, och en förstaklassdel (United Global First Lounge), med ingång mittemot receptionsdisken. Det är samma receptionsdisk för båda loungerna. United Club-loungen är tillgänglig för resenärer som reser med United Airlines eller Star Alliance i business class alternativt har ett Star Allinace guldkort. Det finns även avtal med Priority Pass.

Totalt upptar de båda loungerna 2043 kvadratmeter varav businessloungen har plats för 280 gäster. Interiören är ljus tack vare stora panoramafönster som släpper in mycket naturligt ljus och dessutom ger en bra utsikt mot plattan. Inredningen är ganska elegant och lyxig med trä, spotlights och prydnadsföremål och med färgat glas som avskärmar de olika sektionerna. Väggarna är prydda med konst med flyghistoriskt tema. För strukturen har United valt att antingen främja avslappning eller att kunna jobba i loungen.

Mat och dryck

Utbudet av mat och dryck är avsevärt bättre än vad som brukar erbjudas i Uniteds lounger. I ett separat rum, runt hörnet vill vänster efter ingången, finns en stor självserveringsbuffé med varm mat. Vid testbesöket fanns exempelvis soppa, engelsk paj, pasta med tomatsås, thailändsk kycklingcurry med ris samt rostad potatis med grönsaker från en stor salladsbuffé.

Vid ett annat bord bredvid fanns bröd med pålägg och olika ostar, färdiga smörgåsar, wraps, fruktsallad, samt smådesserter.

För alkoholhaltiga drycker beger man sig till den bemannade baren mitt i loungen, för övrigt den längsta på hela flygplatsen med sittplatser för 25 gäster. Här kan man beställa vin, champagne, öl och cocktails från en bartender, samtliga finns beskrivna i en cocktaillista på bardisken.

Det finns två vita viner, två röda viner, ett rosévin, sju olika ölsorter (en blandning mellan engelska, amerikanska och internationella ölsorter) samt en champagne och en prosecco. Tre signaturcocktails finns även att beställa – Rhapsody in Blue, California Treat och Cosmopolitan. All dryck ingår in i loungebesöket och är följaktligen inget man behöver betala extra för.

Alkoholfria drycker som juicer, läsk, vatten, kaffe och te finns för självservering i bufférummet.

Faciliteter

För den som vill jobba har loungen har gratis trådlöst internet och sju telefonbås och det finns gott om eluttag som täcker in både brittiska och amerikanska kontakter. Vill man koppla av finns tidningar och magasin samt en TV-lounge. Det finns även åtta duschrum som delas med förstaklassloungen.

Slutsats

En riktigt imponerande lounge av ett flygbolag som inte känd för sina lounger. Stort utbud av mat, en mycket trevlig bemannad bar och en snygg och modern inredning. Enda nackdelen är att det trots storleken kan bli ganska trångt när många avgångar går samtidigt under förmiddagen.

Inga kommentarer än, bli den första!

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×