Thai Airways Royal Silk Lounge, Bangkok Suvarnabhumi, D-pier

Thai Airways Royal Silk Lounge, Bangkok Suvarnabhumi (BKK), D-piren

Intryck

Thai Airways driver fem Royal Silk lounger på Bangkok Suvarnabhumi, flaggskeppsloungen och den i särklass största ligger i D-piren på våning 3, parallellt med Thai Airways egen incheckning. Loungen är stor med totalt 2410 kvadratmeter och plats för 314 gäster och är helt avlång med alla sittgrupper och faciliteter belägna längs en lång korridor. Interiören är Thai Airways traditionella Royal Silk design med inredningen i bruna, mörkblåa och lila kulörer.

Loungen är mycket praktiskt placerad om man startar sin resa i Bangkok. Efter Thai Airways premiumincheckningsområde i den östra delen av terminalen med sin dedikerade pass- och säkerhetskontroll kommer man direkt till en rulltrappa som en våning ner slutar framför receptionsdisken. Om man är i transit på flygplatsen finns ytterligare en ingång i andra änden av loungen med ingång i närheten av transitområde öst.

Loungen är tillgänglig för passagerare som reser med Thai Airways eller Star Alliance i business class, passagerare som har guldkort men reser i ekonomiklass har inte tillträde till denna lounge utan hänvisas till någon av de andra loungerna som Thai Airways driver på flygplatsen.

Mat och dryck

Loungen har flera självserveringsbuféer med enklare varm mat, smörgåsar, grönsaker, färsk frukt och olika desserter.

Bra utbud av läsk, juicer, thailändsk och internationell öl, olika spritsorter samt kaffe och te. Det finns dock inget vin i loungen (inte i några Thai Business lounger i Bangkok).

Faciliteter

Toaletter och duschar finns i loungen. Det finns även flera TV-apparater, ett bra utbud av tidningar (inkl internationella från många av Thais destinationer) samt en lekhörna för barnen.

För besökare som önskar jobba finns gratis trådlöst internet samt business center med sex internetdatorer.

Slutsats

En mycket stor lounge med bra faciliteter, mat och dryck och ett praktiskt läge om man startar sin resa i Bangkok men storleken gör att den saknar den gemytlighet som mindre lounger kan erbjuda.

6
Populäraste / senaste

 1. Budgetresenär den
  Dr. Miles

  Den du hänvisar till är THAI Royal First loungen.
  Denna guide är för THAI Royal Silk loungen i D-piren, vilkekt Business class resenär med Star Alliance flygbolags avgång samma dag har rätt till access.

  Länken länkar automatiskt till förstaklassloungen fastän att jag hade valt Silk Lounge när jag kopierade länken så man får klicka på Silk Lounge manuellt. På Silk Loungens hemsida står det ingenting om businessclass.

 2. Dr. Miles den
  Budgetresenär

  Businessclassresenärer verkar inte längre få tillträde till Silk Loungerna (källa: Royal Orchid Lounges | Airport Services | Thai Airways)

  Den du hänvisar till är THAI Royal First loungen.
  Denna guide är för THAI Royal Silk loungen i D-piren, vilkekt Business class resenär med Star Alliance flygbolags avgång samma dag har rätt till access.

 3. captainm den

  Ett förtydligande. Enligt TGs website gäller följande loungen i D-piren:
  Royal Silk Class passengers departing same day on TG operating flight
  Business Class passengers departing same day on any Star Alliance operating flight

  Övriga lounger har även tillägget:
  Star Alliance Gold card holders departing same day on any Star Alliance operating flight

 4. hisingen den

  Det bästa med den loungen är när man åker buggy på utsidan bort till First.

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×