Stockholm Arlanda Airport Lounge, Terminal 5

Swedavia Airport Lounge, Stockholm Arlanda (ARN), Terminal 5

Intryck

Stockholm Arlanda Airport Lounge är namnet på loungen i terminal 5 som ligger i non-Schengendelen av terminal 5. Loungen invigdes i början på hösten 2013 i samband med att Emirates öppnade sin nya linje mellan Stockholm och Dubai. Även om loungen ibland refereras som ”Emirates Lounge” drivs den av markbolaget Aviator i samarbete med Swedavia. När detta test gjordes i februari 2014 var Emirates det enda flygbolag som använde loungen men då loungen drivs av ett tredjepartsföretag är det inte omöjligt att fler flygbolag kommer nyttja loungen i framtiden.

Loungen har den stora fördel att den till skillnad från övriga lounger i terminal 5 ligger efter passkontrollen, när man väl kommit till loungen har man alla formaliteter avklarade och man behöver inte fundera på eventuella köer som kan göra att man kommer sent till gaten.

Insidan påminner mycket om Menziesloungen en trappa ner in en L-form och trots att en stor del av interiören för det mesta är grå eller mörkbrun är den ganska ljus tack vare de stora panoramafönstren. I februari 2014 fick loungen en ordentlig uppfräschning med nya och riktigt snygga möbler, samtidigt utökades loungen med en hel ny sektion i riktning mot nordost som gjort loungeytan dubbelt så stor som tidigare.

Mat och dryck

Matutbudet består av bröd med pålägg, frukt och kakor. Eftersom loungen saknar riktigt kök är det inte möjligt att ordna varm mat (ens om flygbolagen skulle vilja betala för det), det varma som går att få består av loungens signaturrätt, nygräddade våfflor.

I dryckesväg finns ett standardutbud av alkoholfria och alkoholhaltiga drycker inklusive öl och vin, det vanliga utbudet av spritsorter, juice och läsk, te och kaffemaskin.

Faciliteter

I loungen finns TV-apparater, ett standardutbud av tidningar samt toaletter.

Slutsats

Knappast någon fashionabel lounge, men uppfräschningen med de nya möblerna har gjort den riktigt trevlig. Att loungen ligger i non-Schengenområdet har också den fördel att alla tidskrävande formaliteter redan är klara.

19
Populäraste / senaste

 1. Claes L den

  japp d

  Anfield

  Kommer man in på denna med PP ? Är det den enda loungen förbi pass kontrollen ?

  Eller ska man sitta på SAS Gold loungen så länge som möjligt och sedan ta sig igenom passkontrollen ?

  Du kommer in där med PP

 2. Diamond-in-the-ruff den
  PhNi

  Ska åka inrikes på fredag. Någon som testat ta sig in i T5 för Pontus-loungen fast med inrikes boardingkort?

  OT: Flera gånger.

 3. palmen den
  miklad

  Måste säga att denna lounge är väldigt tråkig, finns knappt något att äta, och det som finns har ej någon högre kvalitet tyvärr.
  är lite konstigt att Emirates Qatar och Thai inte öppnar en egen lounge tillsammans som har mera kvalitet både gällande mat, dryck och allt annat.
  Men är säkert någon lag eller konkurrens grej som gör att de inte får.

  Vilken lounge pratar du om?

 4. miklad den

  Måste säga att denna lounge är väldigt tråkig, finns knappt något att äta, och det som finns har ej någon högre kvalitet tyvärr.
  är lite konstigt att Emirates Qatar och Thai inte öppnar en egen lounge tillsammans som har mera kvalitet både gällande mat, dryck och allt annat.
  Men är säkert någon lag eller konkurrens grej som gör att de inte får.

 5. sweflyer den

  Sist jag var där kunde man inte göra våfflor, men det kanske hade med tiden på dagen att göra. Får tillfälle att besöka igen om några veckor så kan kolla igen 🙂

  För övrigt måste denna lounge ha ett av de tråkigaste och mest intetsägande namn man kan ha. "Stockholm Arlanda Lounge" liksom… Vad säger det? o_O

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×