Singapore Airlines Silverkris Lounge, London Heathrow, Terminal 2

Singapore Airlines SilverKris Lounge, London Heathrow (LHR), Terminal 2

Intryck

Singapore Airlines nya lounger på London Heathrow öppnade i mitten av april 2015, nästan sju månader efter Singapore Airlines flyttade till nya Star Alliance-terminalen terminal 2 på Heathrow. Den nya loungen ligger i satellitpiren T2B i närheten av gate 36 och delar trappa och hiss med Air Canadas lounge. Efter den långa rulltrappan upp till T2B går man till vänster, loungen är tydligt skyltad.

Loungen är uppdelad i en förstaklassdel till vänster om receptionen och en businessclassdel till höger om receptionen, totalt har loungen plats för 208 gäster varav 50 i förstaklassdelen. Tillträde till businessloungen ges till resenärer som reser med Singapore Airlines eller Star Alliance i business class från terminal 2 eller har ett Star Alliance guldkort.

Den nya loungen har Singapore Airlines nya loungedesign framtagen av designbyrån ONG & ONG från Singapore. London är den tredje loungen att få den nya designen efter Sydney och Hong Kong. Så småningom ska samtliga lounger i Singapore Airlines linjenät ha den nya designen.

Loungen består av flera olika sektioner. Direkt efter receptionen finns ett separat rum som ligger helt avskild från resten av loungen. Här finns stolar, bord och arbetsplatser och tanken är att man ska kunna sitta här och jobba och kunna tala i telefon utan att störa övriga besökare. Rummet har även en mindre dryckesstation med kaffemaskin och det finns ett stort skrivbord som Singapore Airlines själva kan använda som servicedisk. Tanken är även att rummet ska användas som showroom för att visa upp nya produkter eller den senaste maten och drycken ombord.

I motsatt riktning från loungens showroom följer man en lång korridor till huvudloungen. Direkt till vänster finns restaurangdelen med självserveringsbuffé och sittplatser samt den bemannade baren. Därefter kommer man till huvudloungen som har flera olika sittområden med olika stolar, fåtöljer och soffor, bland annat Singapore Airlines signaturstol med den höga stolsryggen samt de svarta-gråa arbetsmodulerna där man kan arbeta mer ostört.

Mat och dryck

I restaurangdelen finns en stor självserveringsbuffé, avsevärt större än den som fanns i loungen i terminal 3 och dessutom med ett betydligt större utbud. Här finns både varma och kalla rätter som varierar beroende på tid på dygnet med frukostmat på morgonen/förmiddagen och middagsmat framåt kvällen.

Alkoholfria drycker, kaffe och te finns för självservering, all annan dryck beställer man vid den bemannade baren där det finns champagne, öl och vin samt en rad olika spritsorter och cocktails. Dessa är inkluderade i loungebesöket. Även utbudet av drycker är större än i den gamla loungen i terminal 3.

Utöver buffén och baren i restaurangsektionen finns även en dryckesstation längst in i loungen samt en mindre buffé och dryckesstation i loungens showroom bredvid receptionen.

Faciliteter

Duschar och toaletter finns i loungen och det finns även ett duschrum speciellt anpassad för rörelsehindrade.

Trådlöst internet finns i hela loungen samt europeiska och asiatiska tidningar och magasin. För passagerare med barn finns även en liten lekhörna med TV och leksaker

Slutsats

Stor och luftig lounge med en elegant interiör. Ett ordentligt lyft mot den gamla loungen i terminal 3. Även utbudet av mat och dryck har blivit både större och bättre.

9
Populäraste / senaste

 1. Cristoffer Cedergren den
  ChabbeT

  SAS brukar oftast avgå från terminal 2A, Silverkris United samt Air Camada loungerna ligger i 2B (ca 10-15 mins gångväg) från SAS gaterna

  Det tar 7 min. Det har ju forumets forskningsavdelning testat sig fram till 😀

 2. Per N den

  7 minuter dit, 13 minuter tillbaks vilket ger 10 minuter i snitt 🙂

 3. ChabbeT den
  Lord Brett Sinclair

  Ska besöka nu på fredag! Var brukar SAS avgå ifrån i förhållande till Loungen?

  SAS brukar oftast avgå från terminal 2A, Silverkris United samt Air Camada loungerna ligger i 2B (ca 10-15 mins gångväg) från SAS gaterna

 4. ChabbeT den
  Erik M

  Så var är bästa käket i 2A då?

  Kalvfärs biffarna i Lufthansa Senator brukar vara ok, med pastan. Plaza premium hade nån fisk senast jag var där som var hyffsad

 5. Erik M den

  Så var är bästa käket i 2A då?

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×