Singapore Airlines First Class Lounge, London Heathrow, Terminal 3

Singapore Airlines First Class Lounge, London Heathrow (LHR), Terminal 3

Intryck

Singapore Airlines-loungen på London Heathrow terminal 3 ligger i transithallen i närheten av gate 9. Efter man lämnat taxfreeområdet går man till vänster och följer skyltarna mot gate 1-11, efter man passerat gate 9 finner man ingången på höger sida.

Loungen är uppdelad i en businessdel (Silverkris Lounge) och en förstaklassdel (First Class Lounge) med gemensam ingång, lobby och reception. Förstaklassloungen ligger till vänster om receptionen, businessloungen till höger uppför trappan.

First Class-loungen består av ett stort rum med plats för ett 30-tal gäster. Det finns flera olika sittgrupper avskilda av väggar med frostat glas. Närmast ingången finns restaurangdelen och i hörnet ett litet business center.

Inredningen går i Singapore Airlines traditionella loungedesign med gula, bruna och gråa stolar och med den allmänna inredningen i vitt och mörkt trä. Loungen har en fin utsikt mot plattan på terminal 3 samt den södra landningsbanan.

Överlag är det en trevlig lounge, inte extrem på något sätt, men mindre och mer intim än businessloungen och med det mesta man behöver inklämt på en kompakt yta.

Mat och dryck

Direkt efter ingången till loungen finns restaurangsektionen. Här finns tre ordentliga matsalsbord där man kan äta ordentligt, dukade med röda dukar och med samma porslin som används ombord i första klass.

I restaurangsektionen finns en självserveringsbuffé med exempelvis olika smörgåsar, frukt, ostar, kall fingermat samt kakor och olika desserter.

I loungen finns även en à la carte-meny att beställa från med varm mat som tillagas medan man väntar. Fram till kl 12 serveras frukosträtter och det finns möjlighet att beställa engelsk frukost. Från kl 12 finns lunch och middagsrätter, exempelvis dim sum, chicken curry, nudlar med någon form av kött, eller soppa.

I hörnet finns en bemannad bar med ett stort utbud av alkoholhaltiga drycker inklusive champagne, öl, vin och ett flertal olika spritsorter. Alkoholfria drycker som juicer, läsk och vatten finns i en kyl vid buffén. Vid buffén finns även tevatten och kaffemaskin.

Faciliteter

Gratis trådlöst internet finns i loungen och längst in i hörnet ett litet business center med fyra arbetsplatser och två internetdatorer. I loungen finns även ett bra utbud av främst brittiska och asiatiska tidningar och magasin.

Toaletter finns i loungen, duschar finns vid receptionen.

Slutsats

Överlag en trevlig lounge. Inte extrem, men lite mindre och mer intim än businessloungen. Det mesta man behöver finns på en ganska kompakt yta och à la carte-menyn och den bemannade baren är trevliga inslag.

1
Populäraste / senaste

  1. jumbooze den

    Man erbjuder även "golfbilstransport" till gate om man så önskar.

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×