Singapore Airlines First Class Lounge, London Heathrow, Terminal 2

Singapore Airlines First Class Lounge, London Heathrow (LHR), Terminal 2

Intryck

Singapore Airlines nya lounger på London Heathrow öppnade i mitten av april 2015, nästan sju månader efter Singapore Airlines flyttade till nya Star Alliance-terminalen terminal 2 på Heathrow. Den nya loungen ligger i satellitpiren T2B i närheten av gate 36 och delar trappa och hiss med Air Canadas lounge. Efter den långa rulltrappan upp till T2B går man till vänster, loungen är tydligt skyltad.

Loungen är uppdelad i en förstaklassdel till vänster om receptionen och en businessclassdel till höger om receptionen, totalt har loungen plats för 208 gäster varav 50 i förstaklassdelen.

Den nya loungen har Singapore Airlines nya loungedesign framtagen av designbyrån ONG & ONG från Singapore. London är den tredje loungen att få den nya designen efter Sydney och Hong Kong.

Förstaklassloungen består av flera olika sektioner. Efter ingången kommer man till restaurangdelen med självserveringsbuffé och cafébord för de som vill äta något enklare, därefter längs med väggen och panoramafönstren finns snyggt dukade bord för de som vill äta ordentligt med snyggt vikta vita servetter och samma eleganta porslin som används ombord i första klass. Längre in i loungen finns ytor för arbete och avkoppling med exempelvis Singapore Airlines signaturstolar med riktigt hög stolsrygg samt de gul-svarta arbetsmoduler som är speciellt framtagna för flygbolaget där man kan jobba ganska ostört. I ett avgränsande rum finns en salong med TV, fåtöljer och soffor och ytterligare längre in i loungen finns ett avgränsat vilrum.

Mat och dryck

Vid ankomst till förstaklassloungen välkomnas man av en värdinna och blir erbjuden en varm handduk på ett litet fat samt Singapore Airlines alkoholfria signaturcocktail.

Utbudet av mat och dryck är ganska omfattande och inkluderar både mat för självservering i bufféhörnan samt varma rätter att beställa från en meny. Under morgon och förmiddag finns frukosträtter på menyn som Eggs benedict, omelett med valfritt innehåll, äggröra med bacon och ett asiatiskt nudelalternativ, Mee Siam dry. Senare under dagen finns bland annat Nasi lemak, Singapore laksa, chicken curry, club sandwich och sallad. Dessutom finns ett antal desserter att beställa.

Under testbesöket på morgonen fanns utöver à la carte-menyn även fruktsallad, olika yoghurts med flingor och müsli, bröd med olika pålägg och bakverk. Vi testade även att beställa äggröran som tillagades medan vi väntade och som serverades elegant tillsammans med lax och en bit bröd. Senare testade vi även en av deras desserter som också tillagades på beställning – mango brulée med färsk frukt.

Dryckesutbudet är omfattande med champagne (Laurent Perrier), prosecco, tre vita viner, två röda viner och ett rosévin. Dessutom finns öl, ett mycket stort utbud av spritsorter samt sju olika cocktails man kan beställa av personalen, bland dessa finns givetvis Singapores signaturcocktail Singapore Sling.

Alla viner finns uppställda på ett snyggt dekorerat bord där det även finns matchande vin- och champagneglas samt skålar med nötter. Det hela ser mycket elegant och tilltalande ut. Övriga drycker finns vid buffén, antingen på ett bord eller i en kyl.

Faciliteter

I loungen finns toaletter och duschar och dessutom en dusch som är handikappanpassad. För den som vill jobba finns trådlöst internet och en internetdator och längre in i loungen finns avskilda vilstolar.

Två TV-apparater finns i loungen varav en i ett salongsliknande rum med soffor och fåtöljer. Tidningar och magasin finns i ett ställ.

Slutsats

Detta är en riktigt bra lounge och ett stort steg upp från Singapore Airlines tidigare ganska slitna lounge i terminal 3 på Heathrow. Designen känns lyxig och elegant men samtidigt hemtrevlig och harmonisk. Även service, mat och dryck har uppgraderats ordentligt med värdinnor som tar matbeställningar och serverar drycker vid borden. Att äta vid ett av de dukade borden ger en riktigt trevlig restaurangupplevelse. Vi är imponerade!

6
Populäraste / senaste

 1. Jacob den
  JohnnyWilde

  Tyvärr får jag nöja mig med att testa businessdelen om två veckor 🙁

  Den är faktiskt inte dålig den heller (kommer test med bilder på den också).

 2. Budgetresenär den

  Kommer man in i denna loungen om man ankommer i förstaklass och ska vidare samma dag i businessclass?

 3. Voyageur den
  Jacob

  Ja du kommer in så länge du flyger med något Star Alliance-flygbolag samma dag från Heathrow terminal 2, dvs även Thai, ANA, United Airlines etc.

  Härligt =) Se om man kan prova denna i Augusti!

 4. Jacob den
  Voyageur

  Har alla med Star Alliance First class biljett tillträde till first delen av loungen eller gäller den specifikt för SQ passagerare bara?

  Ja du kommer in så länge du flyger med något Star Alliance-flygbolag samma dag från Heathrow terminal 2, dvs även Thai, ANA, United Airlines etc.

 5. Voyageur den

  Har alla med Star Alliance First class biljett tillträde till first delen av loungen eller gäller den specifikt för SQ passagerare bara?

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×