Shongololo Lounge, Johannesburg

Shongololo Lounge, Johannesburg O.R Tambo International (JNB)

Intryck

Shongololo Lounge ligger i transithallen i den internationella terminalen på Johannesburg O.R Tambo flygplats. För att hitta till loungen följer man skyltarna mot gate A7-A18 (den långa gatepiren i terminalen), loungen finner man direkt till vänster efter rulltrappan. Den ligger lite avsides från övriga lounger, shopping och lounger men desto mer behändigt om man ska till någon av de högre A-gaterna.

Loungen är en tredjepartslounge som drivs av Menzies och används av ett dussin flygbolag. Det går även att få tillträde med olika loungekort och kreditkort. Den har kapacitet för ungefär 120 gäster.

Interiören är ganska Afrika-inspirerad och förvånansvärt sofistikerad med udda, höga men mycket bekväma fåtöljer, en blandning av extremt höga och extremt låga bord, barstolar, och snurrstolar. Övrig inredning går i vitt och mörkt trä. Det är en riktigt hipp men annorlunda interiör.

Mat och dryck

Självserveringsbuffén finns längst in i loungen och erbjuder ett bra utbud av varm mat, salladsbuffé, rostbröd med smör, marmelad och ostar, snabbnudlar samt olika godsaker. Märkligt nog finns det på buffébordet även en mikrovågsugn.

Dryckesutbudet innehåller det mesta. Som alltid i Sydafrika ett bra utbud av vettiga röda och vita viner, flera olika ölsorter i två stora kylskåp, ett standardutbud av sprit, samt läsk, vatten och juicer. Dessutom finns en bra kaffemaskin.

Faciliteter

Loungen har håde duschar och toaletter.

Vill man jobba finns gratis trådlöst internet, internetdatorer och arbetsplatser. Det finns även ett hyfsat utbud av tidningar vid receptionen.

Slutsats

En förvånansvärt sofistikerad inredning med udda men läckra möbler, mycket mörkt trä och afrikanska prydnadssaker. Bra med mat och goda sydafrikanska viner. Inte alls så dumt faktiskt.

8
Populäraste / senaste

 1. SeaPlanePilot den

  En av mina favoritlounger när det gäller inredning, snyggt och roligt! Gillar särskilt lampskärmarna av strutsfjädrar.

  Visa bifogad bild 28969

 2. Jacob den

  Bilderna blev väl inte helt optimala, väldigt svårt att ta bilder med den speciella ljussättningen. Men i övrigt helt klart en häftig och annorlunda lounge.

 3. rvarttinen den

  Trevlig läsning (som vanligt!) – sist jag var på JNB hette den 'Jan Smuts Int. Airport' (ICAO: FAJS), med andra ord; det var ett tag sedan.

 4. gusten den

  Minns att det var en bra och läckert inredd lounge, med bra utbud av mat & dryck. Däremot vill jag minnas att wi-fi inte fungerade som det skulle vid mitt besök.

 5. NyfikenGrau den

  Tyckte maten var det bästa i den här loungen, fräsch och mättande (sushi, salladsbar, indiska grytor med ris etc.).
  Tyvärr var den full av sydafrikanska charterturister när vi var där, så både ljudvolymen och promillen hos de flesta besökarna låg dessvärre på topp.

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×