Le Salon by Sheltair Lounge, Paris CDG, Terminal 2D

Sheltair Lounge, Paris Charles De Gaulle (CDG), Terminal 2D

Intryck

Sheltair Lounge ligger i terminal 2D på flygplatsen Charles-de-Gaulle (CDG) utanför Paris. Loungen är den enda i terminalen och används av samtliga flygbolag som trafikerar terminal 2D, bland dessa Air Baltic, Austrian, Czech Airlines, Estonian Air, Finnair, Air Malta och Air Serbia. Enligt en skylt vid receptionsdisken går det även att betala för inträde.

Loungen är belägen i avgångshallen, i det allmänna utrymmet av terminalen mittemot några av incheckningsdiskarna med ingång och reception en trappa upp efter en cirkelformad trappa. Eftersom loungen ligger i avgångshallen, före säkerhetskontrollen, bör man lämna lounge något tidigare än normalt för att hinna med alla formaliteter. Dock finns en fast track-kanal vid säkerhetskontrollen genom ”Accès No 1” som många som har tillträde till loungen har tillgång till.

Sheltair Lounge drivs av marktjänstbolaget Sheltair (en del av Servair) men det är inte svårt att se att loungen tidigare var en Air France-lounge. När Air France flyttade ut från terminal 2D för att fokusera sin trafik till 2E, 2F och 2G fanns ingen anledning att fortsätta driva loungen och den togs därför över av Sheltair.

Inredningen är dock fortsatt traditionell Air France-design med bokhyllor i ljust trä, fåtöljer i mörkt läder och stora avlånga golvlampor. Inredningen är nästan helt oförändrad från när Air France lämnade den med en stor öppen planyta med olika sittgrupper som delas av med hjälp av skärmar. Taket är något betongliknande vilket gör loungen ganska mörk, dock finns ett visst ljusinsläpp genom några glashål. Vissa ser kanske designen som effektfull, för många är det bara fult.

Mat och dryck

Längst in i loungen, i motsatt ände från ingången och receptionen, finns en självserveringsbuffé. Utbudet av drycker är rätt bra med öl, vin och olika spritsorter, två kaffemaskiner samt flera kylskåp med juicer, läsk och andra alkoholfria drycker. En trevlig detalj är att exempelvis portvin och cognac serveras på en bricka där det även finns passande glas.

Utbudet av mat är begränsat till enklare frukostmat på morgonen och enklare snacks, frukt och bröd med pålägg under andra tider av dagen.

 

Faciliteter

Franska och internationella tidningar samt tidningar från relevanta länder (baserat på de flygbolag som använder loungen) finns i en bokhylla där man även finner olika magasin. Gratis trådlöst internet erbjuds också med lösenordet på flera skyltar. Längst in i loungen, en våning ner, finns toaletter.

Vid receptionen finns avgångsskärmar. Eftersom loungen är en tredjepartslounge kan de inte hjälpa till med serviceärenden som ombokningar men med avgångshallen direkt utanför är det enkelt att ta hjälp vid incheckningen.

Slutsats

Ganska mörk lounge med en inredning som direkt visar att den tidigare drivits av Air France. Hyfsat utbud av drycker, lite sämre utbud av mat och snacks.

1
Populäraste / senaste

  1. rvarttinen den

    Känner igen lamporna! Samma stuk som i Schengen-loungerna på 2F …

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×