SAS Lounge, Stockholm Arlanda, Terminal 5

SAS Lounge, Stockholm Arlanda (ARN), Terminal 5

Intryck

Relativt stor och ljus lounge som fick ett stort lyft när inredningen gjordes om under åren 2013 med SAS nya loungedesign. Businessloungen är oftast betydligt tommare och tystare än guldkortsloungen bredvid.

Mat och dryck

Kall buffé som varierar dag för dag. Oftast bröd med pålägg och något kallskuret att äta.

Öl och vin på kran, alkoholfria drycker samt kaffe och te. Ingen övrig alkohol finns förutom öl och vin (till skillnad från guldkortsloungen som även erbjuder olika spritsorter).

Faciliteter

Business center med internetdatorer finns i loungen samt gratis trådlöst internet. Det finns även flera TV-apparater samt ett bra utbud av svenska, skandinaviska och internationella dagstidningar. För passagerare med barn finns en trevlig lekhörna.

Toaletter finns i loungen men inga duschar.

Slutsats

Stor lounge som fick ett ordenligt lyft med SAS nya loungedesign. Hyfsat utbud av mat och dryck och ett riktigt bra utbud av tidningar.

21
Populäraste / senaste

 1. Agö den
  Ricci

  Men är det någon som provat köra "fulstream" genom SAS wifi-nät på guldloungen?

  Tyvärr, du kan endast streama underhållning via SAS nät i guldloungen. Det innefattar inte aktuell match.

 2. Berglund den

  Man kommer in på T5 eller så kan man ta bussen från T4, gate 30D. Sedan måste man gå ut genom tullfiltret på T5, gå genom Sky City och göra ny säkerhetskontroll på T4.

  Där kommer ditt boardingkort att nekas, eftersom du redan har passerat en gång. Då förklarar man att man varit på T5, därefter släpps du in.

 3. Jakob Österberg den
  Berglund

  Där kommer ditt boardingkort att nekas, eftersom du redan har passerat en gång. Då förklarar man att man varit på T5, därefter släpps du in.

  Inte säkert att maskinen nekar boardingpasset. Om @DrGold kommer med inrikesflyg till ARN, och tar bussen T4 till T5 så har han ju aldrig blippat boardingpasset annat än när han ska in i T4. Borde fungera utan protest från maskinen då.

 4. danielhog den
  Mr.cake

  Tror det syftas på Friends Arena som ligger i Solna

  Edit: dvs AIK vs Malmö FF

  Tror det syftades som ett hån mot AIK 😉

 5. DrGold den

  Återkoppling till @JakobÖsterberg och @Berglund: Gjorde som ni tipsade och det var inga problem att komma genom security mellan Sky city och T4, på väg tillbaka från loungen i T5. Maskinen i Fast track släppte igenom mitt boardingkort utan protest. Men så var det också första gången jag blippade det på Arlanda eftersom jag kom dit "airside" – kanske hade blivit annorlunda om jag redan hade passerat security på Arlanda en gång.

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×