SAS Lounge Paris CDG, Terminal 1

SAS Lounge, Paris CDG (CDG), Terminal 1

Intryck

SAS-loungen i Paris är troligtvis den minsta av de 14 lounger som SAS driver runt om i världen. Loungen ligger i terminal 1 på Charles-de-Gaulle-flygplatsen, i satellit 7 som används för alla SAS-avgångar. Till skillnad mot tidigare ligger loungen nu efter säkerhetskontrollen vilket innebär att alla formaliteter är klara när man väl kommit till loungen och man kan gå direkt till gaten när det är dags för ombordstigningen.

Loungen har SAS nya loungedesign med en inredning till stor del i ljusblått. Interiören känns fräsch och har en mycket fin utsikt mot parkeringsplatserna vid satellit 7 samt en av landningsbanorna. I mitten av loungen finns två runda bord med barstolar och längs med väggen bord och stolar som även fungerar som arbetsplatser med eluttag. Längst in i loungen finns mörkblåa stolar och låga bord för den som vill koppla av i loungen, där finns även den bästa utsikten.

Personalen kommer normalt in i loungen och talar om när ombordstigningen påbörjats för flygningar med SAS och andra flygbolag som använder SAS-loungen.

Mat och dryck

Dryckesutbudet består av öl, vin, ett litet utbud av spritsorter samt allehanda alkoholfria drycker (läsk, juicer, mineralvatten) samt kaffemaskin.

Utbudet av mat är något mer begränsat och betydligt mindre än i exempelvis SAS lounger i Skandinavien. På morgonen finns enklare frukost mat som yoghurt och croissanter och övrig tid bröd med pålägg (ost/skinka), kex med ost, frukt samt kakor och muffins.

Faciliteter

Bra utbud av skandinaviska, franska och internationella tidningar och magasin. Det finns en internetdator i det lilla avskärmade business centret samt gratis trådlöst internet i hela loungen.

Toaletter finns utanför loungen.

Slutsats

En liten men fräsch och faktiskt ganska trevlig lounge, trots sin storlek. Fin utsikt men det skulle vara trevligt med lite mer att äta.

26
Populäraste / senaste

 1. olo den

  Massor av gånger, och den är fortfarande inte renoverad. Tror för övrigt att de började med New York i veckan.

  Det blir spännande hur de tänker renovera vad gäller möbler. Idag är det ganska slimmade soffor längs med väggen. Att sätta in de möbler som finns i Skandinavien får inte plats. Hoppas att de är lite innovativa.

  Även on loungen är sliten, så har den massa fördelar som trevlig personal och de har blivit väldigt bra på att ta fram ståborden när det blir trångt. Dessutom tycker jag att plockmaten är SAS bästa. Ingen fryst salladskyckling där inte.

 2. Cristoffer Cedergren den

  …och efter 11 sep beslagtog säkerhetskontrollen på Nice en liten tält-snörstump, tänk längd skosnöre, som jag råkade ha i handbagaget 🙂

 3. agehall den

  Suck. Missriktade åtgärder så det stänker om det.

 4. mha321 den

  2017, ja, i mars. Inga förändringar då åtminstone.

 5. olo den

  I förra veckan var alla metalbestick borta från loungen. Enligt anslag var det på grund av av flygplatsen förbjudit dessa.
  Jag misstänkter att det ha skett efter i eftersvallet av attacken i Bryssel, för innan det fanns de kvar.

  Värst var att tången i ishinken var ersatt av en plastsked, som var helt omöjlig att använda.

  När jag ser på bilderna i inlägget ovan, så inser jag att de större plasttängerna också var borta.

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×