Qatar Airways Al Mourjan Business Class Lounge, Doha

Qatar Airways Al Mourjan Business Lounge, Doha (DOH) Hamad International

Intryck

Qatar Airways nya business lounge på nya flygplatsen Hamad International heter ”Al Mourjan Business Lounge” och ligger ett stenkast från den stora centralhallen i riktning mot A-gaterna. Boardingkortet kontrolleras redan vid shoppingområdet och därefter tar man en rulltrappa till loungen som ligger två våningar upp på en balkong.

Loungen är stor och upptar en nytta på 10.000 kvadratmeter uppdelad i en stor huvudlounge samt en mindre restaurangdel som ligger på en balkong i ena änden av loungen. Totalt finns plats för 1000 gäster.

Designen i loungen har tagits fram av den italienska designern Antonio Citterio och går i en rad olika material som sandsten, marmor och olika metaller. Designfirmorna Bouroullec Brothers, Bertoia, Fukasawa och Urquiola står för möblerna medan en rad europeiska designers hjälpt till med övrig dekoration. Runt om i loungen finns vad Qatar Airways kallar ”executive seating” med informationsskärmar, läslampa samt eluttag.

Direkt efter entrén, vid spiraltrappan upp till restaurangvåningen, finns en stor pool på 15 x 7 meter prydd med en stor ljuskrona.

Mat och dryck

Loungen har totalt fyra olika bufféområden. På övervåningen finns en ordentlig restaurangdel med stor bemannad bar, varm buffé, bord och stolar. På nedervåningen i motsatt ände av loungen finns en bistrodel med enklare kall mat och snacks samt en bemannad bar som serverar öl, vin, champagne, cocktails och alkoholfria drycker. Utöver dessa finns två mindre buffébord i loungen med mestadels kaffemaskin och alkoholfria drycker.

Faciliteter

I loungen finns även familjerum, vilorum, bönerum, rökrum samt business center med internetdatorer, skrivare, scanner och konferensrum. Gratis trådlöst internet finns tillgängligt i hela loungen samt tidningar och magasin.

För yngre besökare finns spelrum med PlayStation och F1-simulator.

Slutsats

En imponerande stor lounge med en inredning de lyckats förvånansvärt bra med. Stora lounger har annars baksidan av att ofta bli ganska opersonliga och att förlora den avslappnande känsla många önskar, särskilt under mellanlandningar, men konceptet fungerar faktiskt helt okej. Delar av designen är dock kanske i modernaste laget, men det är en smaksak. Bra med mat och dryck och vänlig personal.

51
Populäraste / senaste

 1. agehall den

  Fast uppgraderingar sker så sällan ändå så jag skulle inte ens komma på tanken att klä upp mig för att försöka bli uppgraderad istället för att resa i kläder som är bekväma. Dessutom – boka den kabin du vill resa i så behöver man inte ens fundera på saken. 🙂

 2. Ciely den

  Flög CPH-BKK retur för ett par veckor sedan och jag måste säga att Al Mourjan Lounge är väldigt bra, och jag upplever att den blir bättre ju mer man upplever den. Hade bett om att bli uppgraderad från business till first på DOHA-BKK sträckan med Q-Points och blev till min förvåning uppgraderad `gratis` pga hög beläggning. Tycker detta var väldigt schyst. Hemresan var inga problem att uppgradera på flygplatsen i BKK och vid ankomst blev jag således mött air bridge och eskorterad till Al-Safwa Lounge vilket jag blev lite förvånad över då min nästkommande sträcka var i Business till CPH. Hur som helst var Al-Safwa något i hästväg vad gäller design, service etc.Visa bifogad bild 47264

 3. Sofia den
  inka

  Åker nattflyg så får ser fram emot pyjamasen då, hehe! Lite knasig fråga från mig som tidigare inte åkt business, man får alltså ta med sig pyjamasen hem? 🙂

  Jag använder mina hela tiden, och har tom gett bort en till en person här på forumet. Kändes riktigt skumt att mötas vid "ringen" på Centralen i Stockholm för pyjamasleverans 😉

 4. Johanna den
  doc

  Åker du nattflygning till Doha så får du ändå pyjamas att byta om till.

  OT, jag älskar min pyjamas från Qatar. Måste nog åka med dom igen så jag får fler.

 5. LarsCph den

  Ja bare redemption giver lounge adgang.

  Eller det håber jeg, jeg er også på tøm QMiles mission, med fruen på forlænget weekend til Oman sidst i Oktober. Det betyder jo first class fra Doha til Muscat og dermed Al Safwa adgang på udrejsen hvor jeg har sikret 3 timer inden vi flyver videre.

  Eneste minus er at Qatar Airways som frygtet har ændre fly mellem København og Doha så vi ikke længe har QSuite, men den gamle business kabine. Det går dog nok, jeg syntes den er ret fin når man rejser 2 sammen.

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×