Qantas Lounge, Hong Kong

Qantas International Business Lounge, Hong Kong International (HKG)

Intryck

I början av hösten 2014 öppnade Qantas nya lounge på Hong Kongs flygplats, den andra i världen att inredas med Qantas nya loungedesign. Tidigare fanns två Qantaslounger i Hong Kong, en lounge för passagerare i business class, belägen i källaren, och en lounge för första klass, belägen på en balkong i transithallen i närheten av gate 15. Det är den sistnämnda av de två som nu blivit en gemensam lounge, ”The Qantas Hong Kong Lounge”. Ingången ligger på våning 7, en våning ovanför gateområdena. Startar man sin resa i Hong Kong är det enkelt att hitta till loungen med ingång direkt till höger efter passkontrollen.

Den nya loungedesignen är mycket elegant och går huvudsakligen i grått och mörkbrunt med detaljer i ljust trä. Loungen är helt avlång och går parallellt med piren och alla gaterna men är uppdelad i flera olika sektioner, i vissa fall i olika rum, som alla har sin funktion. Varje sektion har dessutom sin egen design, stolar och fåtöljer ser helt olika ut beroende på i vilken sektion man sitter.

Efter den rymliga lobbyn med receptionsdisken kommer man till den bemannade baren. Mycket snyggt inredd med barstolar, belysning och kinesiska dekorationer. Vid baren kan man beställa öl från kran, olika viner samt ett flertal olika cocktails och spritsorter.

Fortsätter man in i loungen passerar man flera olika sittområden, både öppna sittområden på vänster sida och avskilda rum med stolar och fåtöljer på höger sida. Ungefär i mitten av loungen finner man självserveringsbuffén i ett rum till höger och på motsatt sida en restaurangsektion med stolar och bord. Efter restaurangdelen följer ett business center med servicedisk och längst in i loungen ett antal avskilda sittgrupper där det även finns ett lekområde för barn samt en mindre självserveringsbuffé med främst drycker.

Sammantaget är loungen rejält stor och innehåller det mesta av faciliteter. Trots detta var loungen vid testbesöket en sen kväll påtagligt välbesökt med flera avgångar mot Australien, London och Paris (även Air France använder loungen). Det var inga problem att finna en sittplats men det var inte heller någon oas. Baksidan med en mycket stor loungen är också att man tappar lite av den gemytlighet som många mindre lounger har.

Mat och dryck

Den stora självserveringsbuffén ligger ungefär mitt i loungen och erbjuder ett stort utbud av varm mat (från sex stora kastruller), kallskuret, sallad och tilltugg. Det går utan svårighet att plocka ihop en fullvärdig lunch eller middag i loungen. Vid självserveringsbuffén finns även öl, vin, juicer och läsk för självservering.

Vid den bemannade baren direkt efter ingången finns det mesta av alkoholfritt och alkoholhaltigt i dryckesväg inklusive öl på kran och olika cocktails. Loungens signaturdrink kallas Chi Chi och är en vodkabaserad cocktail.

Längst in i loungen finns ytterligare ett bufféområde med mestadels drycker, bland annat vin, läsk, juicer och kaffemaskin.

Ytterligare matalternativ finns under eftermiddagen och tidig kväll i samband med Qantas avgångar till Australien, bland annat i Spice Temple BBQ Bar där man finner rätter skapade av Neil Perry.

Faciliteter

Gratis trådlöst internet erbjuds (lösenord på skyltar) och vid business centret finns arbetsyta för de som önskar jobba. Där finns även fax och skrivare. En positiv del är att det i hela loungen finns riktigt bra med eluttag.

Toaletter finns i loungen och så många som 12 duschrum. Längst in i loungen finns en familjesektion med lekrum för barnen.

Slutsats

En stor och imponerande lounge med det mesta man kan önska av faciliteter, riktigt bra och brett utbud av mat och stor bemannad bar. Designen är tilltalande och det är kul att varje sektion har sin egen design snarare än att allt ser likadant ut. Det enda nackdelen är att storleken gör loungen lite opersonlig.

6
Populäraste / senaste

 1. RobRoy den

  Jag har provat ett antal gånger nu och tycker att buffén och vinerna är bättre i Qantas loungen än i The Wing First. Så jag har ändrat min rutin till att gå dit och äta först för att sedan gå och sätta mig i champagne baren i The Wing.

 2. AABack2ARN den

  Så länge man bara byter ut rom mot vodka i en Pina Colada tycker jag den smakar ok.

 3. JWD den
  AABack2ARN

  Chi Chi är väl i princip en vodkabaserad Pina Colada – eller har de hittat på en egen variant?

  Chi Chi är väl vad man skulle kunna benämna som en erkänd snikvariant av just Pina Colada. Om jag inte minns helt fel så består den av vodka, malibu, mjölk och ananasjuice.

 4. Kricka den

  Håller med Redaktören @Jacob om att den känns opersonlig. Jag var där
  rätt tidigt på dagen då jag var i princip enda gäst vilket kändes ödsligt.
  Mycket serviceminded personal !

 5. NyfikenGrau den

  Tillbringade 4 timmar i den här loungen häromveckan. Designen var läcker liksom på de flesta ställen i Hong Kong, vinerna var bra och drinkarna från bardisken var ännu bättre, men jag kommer inte undan intrycket av en stel lounge med lite uttråkad och övertalig personal som passar upp lite väl mycket på gästerna, iaf för min smak. Jag hämtar mer än gärna vin och mat och drinkar själv och slipper gärna få frågor om allt är bra varje halvtimme, men det är väl en smaksak kanske. Saknade också generellt fåtöljer, som jag tycker ger bästa avskildheten och därmed lugnet. Alla sittgrupper kändes väldigt "öppna", vi satte oss i rummet precis till höger om baren sett från loungeentrén, var helt ok.

  Bäst av allt var duschrummen, mycket väl tilltagna både i storlek och framför allt antal!

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×