Plaza Premium Lounge West, Hong Kong

Plaza Premium Lounge, Hong Kong International (HKG), Terminal 1, West

Intryck

Plaza Premium driver två lounger på Hong Kongs flygplats, en i område East och en i område West. Den sistnämnda genomgick en omfattande renovering under 2013 och återöppnade i slutet av november 2013 som Plaza Premiums flaggskeppslounge i världen.

Loungen ligger i transithallen i område West på en balkong ovanför butiksområdet. Kommer man från transfersäkerhetskontrollen eller terminaltåget har man loungen snett bakom sig till vänster när man kommer upp från rulltrappan. Följ skyltarna mot ”lounges” och ta rulltrappan upp en våning.

Loungen är 1400 kvadratmeter stor och ska enligt Plaza Premium vara den största tredjepartsloungen i Asien med möjlighet att betala för inträde. Loungen är designad av Kinney Chan och designfirman Kinney Chan & Associates och är uppdelad i olika områden med sektioner för att äta, jobba och vila, likaså för besökare som reser ensamma och vill ha avskildhet och för besökare med resesällskap som vill sitta tillsammans.

Interiören är snygg och sofistikerad med trägolv, möbler i mestadels svart och beige, samt olika detaljer i olika starka färger som lampor och olika prydnadsföremål. Då loungen ligger på en balkong har delar av loungen utsikt mot plattan genom stora panoramafönster, exempelvis den stora food courten The Market Place. Andra sektioner är inbyggda med väggar och tak.

Möjlighet finns också för enskilda flygbolag att reservera olika sektioner i loungen, vilket exempelvis Singapore Airlines hade gjort under testbesöket då deras egen lounge är under renovering.

Plaza Premium har även en helt separat sektion för de som endast vill ta en dusch. Denna ligger ca 100 meter från huvudloungen, granne med Air France och Emirates lounger.

Mat och dryck

The Market Place är loungens centrum, uppbyggd ungefär som en food court, ett restaurangtorg, med olika stånd med olika typer av mat och drycker. Här finns exempelvis Tea House med olika teer, Noodle Don med olika sorters nudlar, dim sum och fiskbollar, samt Green Market med olika sallader. Interaktivitet har varit nyckelordet när denna del skulle byggas.

I The Hub, granne med The Market Place, finner man loungens barområde med olika drycker, inklusive öl och vin, samt snacks och enklare maträtter som tapas, soppor och mezze.

Enligt Plaza Premiums webbsida finns det i loungen även en à la carte-meny i loungen att beställa från om man reser i första klass med ett flygbolag som nyttjar loungen. Detta var dock inget vi varken hade möjlighet att testa eller kontrollera.

Faciliteter

I loungen finns arbetsplatser där man kan koppla upp sig och ladda sin dator eller mobiltelefon. I hela loungen finns dessutom gratis trådlöst internet (lösenordet finns på skyltar i alla sektioner).

Toaletter finns i loungen likaså två duschar.

Slutsats

Plaza Premiums nya flaggskeppslounge är riktigt stilig med en modern design och det är kul med de olika sektionerna och inte minst food courten med ett brett utbud av mat. Klart mycket bättre än de flesta tredjepartslounger runt om i världen men kanske inte i nivå med några av de bättre flygbolagsdrivna loungerna.

Inga kommentarer än, bli den första!

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×