Plaza Premium Arrivals Lounge, London Heathrow, Terminal 2

Plaza Premium Arrivals Lounge, London Heathrow (LHR) Terminal 2

Intryck

I början av december 2014 öppnade Plaza Premium sin nya ankomstlounge i Star Alliance-terminalen Terminal 2 på London Heathrow, den terminal som exempelvis används av SAS och Lufthansa. Plaza Premium-loungen ligger i ankomsthallen i terminalen, i det allmänna utrymmet efter passkontroll och tullfilter. Efter tullkontrollen går man till vänster och finner ingången på vänster sida. Loungen är tydligt skyltad och ingången är omöjlig att missa. Även Star Alliance har en ankomstlounge i terminal 2 men idag är det endast tre flygbolag som kontrakterat denna lounge för sina premiumpassagerare.

Plaza Premium-loungen är tillgänglig för samtliga passagerare mot en avgift och det går även att komma in med exempelvis Priority Pass. Inträde till loungen kostar 25 GBP (ca 300 SEK) för en timmes besök vilket inkluderar dusch, mat, husets alkoholhaltiga drycker samt alkoholfria drycker. Vill man enbart ta en dusch kostar det 15 GBP (ca 180 SEK).

Loungen är öppen från kl 05 på morgonen till kl 22 på kvällen samtliga dagar i veckan. De generösa öppettiderna i kombination med att loungen inte är kopplad till något särskilt flygbolag och dessutom ligger i det allmänna utrymmet i terminalen innebär att man även kan slinka in på kvällen efter en Europaflygning för att ta ett glas vin och något att äta innan man fortsätter från flygplatsen. Alternativt kan man gå dit innan en flygning för att vänta om incheckningen inte skulle vara öppen än. Det finns inte heller något krav på att man måste flyga samma dag.

Loungen är inte särskilt stor med plats för inte mycket mer än 30 gäster. Loungen består av ett avlångt rum med ingång och reception i ena änden, en bar- och restaurangdel med bord och stolar i mitten och längst in en arbetsdel med ett långbord där det även finns eluttag. Designen är mycket modern i ljust trä och vitt med detaljer i svart, inte helt olik designen i Plaza Premiums andra lounger. I anslutande rum finns toaletter, duschar och behandlingsrum.

Mat och dryck

Mat och dryck beställs från en meny vid bardisken. På morgonen finns frukostmat och senare på dagen varma och kalla snacks. Vid testbesöket en kväll fanns exempelvis två olika snackstallrikar att beställa varav en vegetarisk variant som tillagades av en kock medan vi väntade. Snackstallriken innehöll friterad kyckling, en minipizza, vårrullar samt sallad och var bättre än förväntat.

Vid bardisken fanns rött och vitt vin, öl på kran, olika spritsorter samt kaffe, te, läsk och alkoholfria drycker. Alla drycker beställdes vid bardisken och serverades senare vid bordet av en kypare. Servicen var mycket artig och uppmärksam och senare erbjöds även påfyllning av vinglaset.

Faciliteter

Toaletter och duschar finns i loungen och det finns även en spaavdelning där det går att boka olika behandlingar som exempelvis massage. En behandling på 30 minuter kostar 45 GBP (530 SEK), en behandling på 60 minter 80 GBP (940 SEK).

Loungen erbjuder även gratis trådlöst internet (lösenord fås av personalen), internationella tidningar och magasin samt flera TV-apparater.

Slutsats

Loungen är inte särskilt stor men förvånansvärt trevlig med bra mat och dryck och uppmärksam service. Att loungen har öppet sent innebär att man även titta in efter en kvällsflygning för att ta något att dricka om man har tid att slå ihjäl på flygplatsen.

5
Populäraste / senaste

 1. Jacob den
  NotRyan

  Jag gissar att det är Thai, Singapore Airlines samt United som kontrakterat Star Alliance arrival-lounge, och då är det väl Guldkort eller Business/First biljett som krävs…

  Joshua

  Dvs guld/diamant i Sas/star alliance har inte mycket att hämta?

  NotRyan

  Nej, inte om du inte just har åkt med ett av bolagen som kontrakterat loungen….

  Observera att ni då som sagt pratar om Star Alliance arrivals lounge, som ligger bredvid. Det är inte denna. Här kommer man in med t.ex. Priority Pass. Står rätt tydligt i texten.

 2. NotRyan den
  Joshua

  Dvs guld/diamant i Sas/star alliance har inte mycket att hämta?

  Nej, inte om du inte just har åkt med ett av bolagen som kontrakterat loungen….

 3. Joshua den

  Dvs guld/diamant i Sas/star alliance har inte mycket att hämta?

 4. NotRyan den
  Joshua

  Vilka tre flygbolag är det samt vad krävs hos de för att komma in gratis?

  Jag gissar att det är Thai, Singapore Airlines samt United som kontrakterat Star Alliance arrival-lounge, och då är det väl Guldkort eller Business/First biljett som krävs…

 5. Joshua den

  Vilka tre flygbolag är det samt vad krävs hos de för att komma in gratis?

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×