One World Lounge, Zürich Kloten

One World Lounge, Zürich Kloten (ZRH)

Intryck

One World-loungen ligger i Schengentransitområdet, på andra våningen inte långt från B-piren, och nås via trappor eller hiss från transitområdet. Loungen delar receptionsområde med Skyteamloungen och Dnataloungen. I formell bemärkelse är det ingen renodlad One World-lounge utan en lounge som drivs av ett tredjepartföretag under namnet ”The Zürich Lounge”. Loungen används dock av i stort sätt samtliga One World-flygbolag i Zürich och namnet ”One World Lounge” används på alla skyltar i terminalen.

Loungen öppnades under våren 2013 vilket syns på interiören som är i utmärkt skick med en mycket modern design. Loungen är avlång och en stor del upptas av en stor restaurangsektion med stolar och bord där det även finns två bardiskar och en självserveringsbuffé. Till höger om ingången finns ett mindre sittområde och längst in i loungen, efter den stora bardisken, ett större sittområde med soffor och fåtöljer där man kan sitta mer avskilt.

Mat och dryck

Ett bra utbud av mat finns i den annorlunda utformade buffédisken i mitten av loungen med färdiga smörgåsar, sallad med tillbehör, soppa, bröd med pålägg samt enklare varm mat. Det går definitivt att plocka ihop en enklare middag i loungen.

Vid sidan om buffén finns en stor vindisk med tio olika vinsorter, fem vita och fem röda för självservering. Vid väggen finns ytterligare en bardisk med öl, olika spritsorter, alkoholfria drycker och kaffemaskin. I stort är det ett bra dryckesutbud med tanke på loungens storlek.

Faciliteter

En stor TV finns vid restaurangsektionen och ytterligare en TV längst in i loungen, det finns även ett bra utbud av tidningar och magasin. I receptionen kan man få en kod som gäller för en timme gratis internet i loungen. Toaletter finns i lobbyn, gemensamma för alla tre lounger i denna del av terminalen.

Slutsats

Snygg och elegant lounge med bra mat och en trevlig utbud av olika viner. Över förväntan.

2
Populäraste / senaste

  1. Martin Björnström den

    Jag är där nästa torsdag lunchtid. Kan gästa någon som inte kommer in själv 🙂

  2. Resenären den

    En mycket trevlig lounge. Vid mitt och hustruns besök var vi de enda gästerna. Efter ett tag kom loungevärdinnan och frågade om vi önskade något. Vi fick god choklad.
    Enda negativa är att dagsljus saknas, förutom det som kommer in från ankomsthallen, en våning ned.

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×