Menzies Executive Lounge Amsterdam Schiphol Schengen

Menzies Executive Lounge, Amsterdam Schiphol (AMS), Schengen

Intryck

Menzies driver två lounger på Amsterdam Schiphol, en i Schengenhallen och en i non-Schengenhallen. Menzies Executive Lounge i Schengendelen ligger granne med KLMs Crown Lounge på våningen ovanför den allmänna transithallen och taxfreebutikerna. Enklast är att följa skyltarna mot D-piren, ta rulltrappan upp en våning varefter man finner loungen till vänster. Loungen benämns ibland även som ”Lounge no. 26”.

Menzies Executive Lounge används av alla flygbolag som trafikerar destinationer inom Schengen och inte är medlem i Skyteam eller har någon form av samarbete med KLM.

Loungen är uppdelad i två sektioner med ingång och receptionsdisk i mitten. Under helger och lågtrafik händer det att endast en av sektionerna är öppna. Interiören är snygg och modern med soffor i beige och brunt med en hel del eluttag för de som vill jobba. I övrigt saknar loungen både intressanta faciliteter och ett vettigt utbud av mat och dryck. Med det stora antal flygbolag som använder loungen kan det även bli riktigt fullt vid högtrafik.

Mat och dryck

Mat och dryck finns i ett bufféhörn direkt efter receptionen. Maten består i princip enbart av snacks som chips och nötter, frukt och kakor. I övrigt inget som helst matnyttigt. Dryckesutbudet består av två olika ölsorter på kran, rött och vitt vin, ett mindre utbud av spritsorter, läskautomat och kaffemaskin.

Faciliteter

Gratis trådlöst internet finns i loungen, inget lösenord krävs. Standardutbud av tidningar. Toaletter finns i loungen.

Slutsats

En medioker lounge. Modern design, standardutbud av drycker men i princip inget att äta. Inte heller mycket till faciliteter. Det finns klar förbättringspotential.

6
Populäraste / senaste

 1. Jacob den
  Johan Rebel

  Jag kan intyga att det är lika illa ställt med deras non-Schengen lounge. Uruselt utbud av "mat" och dryck; inga tidningar; WiFi funkade inte; en stationär dator där man förväntades betala för Internet!; och så fullt att jag såg tre personer som delade på en tvåsittssoffa.

  Tacka vet jag Privium ClubLounge!

  Johan

  Det kommer ett test även på non-Schengenloungen. Personligen tycker jag den är marginellt bättre, men det är verkligen marginellt.

 2. rvarttinen den

  Var där förra hösten med mitt Priority Pass… Kan inte annat än hålla med: mediokert utbud, bara snacks och vinet var inte särskilt gott, vilket gör det hela till en tråkig upplevelse.

 3. perhall den

  Mitt starkaste och troligen oförglömliga minne från denna lounge är en indisk man som tar fram en rakapparat och sätter sig i en av fåtöljerna och rakar sig. Mycket märkligt…

 4. ffs den

  Jag var där i somras. Inte mycket att äta mer än sockerkaka.

  Kan rekommendera stolarna längst in bredvid trädet på första bilden.

 5. Johan Rebel den

  Jag kan intyga att det är lika illa ställt med deras non-Schengen lounge. Uruselt utbud av "mat" och dryck; inga tidningar; WiFi funkade inte; en stationär dator där man förväntades betala för Internet!; och så fullt att jag såg tre personer som delade på en tvåsittssoffa.

  Tacka vet jag Privium ClubLounge!

  Johan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×