Menzies Executive Lounge Amsterdam Schiphol non-Schengen

Menzies Executive Lounge, Amsterdam Schiphol (AMS), non-Schengen

Intryck

Menzies driver två lounger på Amsterdam Schiphol, en i Schengenhallen och en i non-Schengenhallen. Menzies Executive Lounge i non-Schengendelen ligger en våningen ovanför den allmänna transithallen och taxfreebutikerna, mellan E-piren och F-piren längs med en lång gång. Loungen benämns ofta som ”Lounge no. 41” och enklast är att följa skyltarna mot ”Lounge 40-52”.

Det är en ganska bra bit att gå till de flesta gater så man bör avsätta tid för detta och lämna loungen i god tid. Å andra sidan är detta fallet med de flesta lounger på Schiphol.

Loungen i non-Schengendelen har en helt annan design än den i Schengendelen med en inredning med svarta soffor och fåtöljer, röda väggar och övrig inredning ljust trä. Loungen är uppdelad i olika sektioner med en renodlad sittdel för avkoppling, en TV-salong, ett business center med internetdatorer och arbetsplatser, samt en restaurangdel med stolar och bord där man kan sitta ner för äta ordentligt. Hela loungen har utsikt mot plattan genom de stora panoramafönstren.

Mat och dryck

Utbudet av mat och dryck är enkelt men marginellt bättre än i loungen på Schengensidan.

Matutbudet innehåller bröd med olika pålägg, soppa, kakor och croissanter samt olika snacks som chips och nötter.

I dryckesväg finns rött och vitt vin (2-3 sorter av varje), ölautomat med Heinekenöl samt ett standardutbud av spritsorter, de flesta uppsatta på väggen. Dessutom en kyl med läsk, juicer och mineralvatten, te och kaffemaskin.

Faciliteter

En TV-salong med en stor platt-tv finns längst in i loungen och det finns ett bra utbud av tidningar i ett ställ vid receptionen.

Önskar man jobba finns ett business center med både internetdatorer och arbetsplatser. Dessutom finns gratis trådlöst internet.

Toaletter finns i loungen.

Slutsats

Bra faciliteter och fin utsikt men inredningen känns stökig och har uppenbart hängt med ett tag. Inte mycket till mat, något bättre med dryckerna. Bättre än Menzies Lounge i Schengenterminalen men fortfarande en medioker lounge.

1
Populäraste / senaste

  1. Johan Rebel den

    Besökte lounger igen för ett par veckor sedan, den här gången vid sju-tiden på morgonen. Det lungt med få gäster. Läste en tidning, drack en instant-soppa (rekommendares ej) och stack innan loungen fylldes till bristningsgränsen med passagerare. Frukostutbudet var ytterst magert.

    Johan

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×