Menzies Aurora Lounge, Stockholm Arlanda Terminal 2

Menzies Aurora Lounge, Stockholm Arlanda (ARN), Terminal 2

Intryck

Den nya loungen i terminal 2 ligger på första våningen i transithallen, en stor del av loungen ligger på den gångbron som går rakt över avgångshallen. Lounges öppnade i samband med att den nya transithallen i terminal 2 invigdes i april 2013 och används av alla flygbolag som trafikerar terminal 2.

Loungen är stor och omfattar 800 kvadratmeter med en modern inredning. Loungen består av ett flertal olika sittgrupper och avdelningar som alla har olika möbler och teman. Allt från höga barstolar till vilstolar och breda fåtöljer med vildmarkstema.

Mat och dryck

Självserveringsbuffé med enklare förtäring som varierar beroende på tid på dagen samt kakor och snacks. Frukostbuffé på morgonen med färskt bröd och olika typer av pålägg samt yoghurt. Senare under dagen finns kall mat, exempelvis pasta.

Öl och vin på kran samt ett standardutbud av spritsorter. Utbudet av alkoholfria drycker inkluderar kaffemaskin och olika teer, juicer och läskedrycker från en automat. Längst in i loungen finns ytterligare en kaffeautomat.

Faciliteter

Bra utbud av svenska och internationella tidningar och magasin.

Slutsats

En riktigt trevlig tredjepartslounge, särskilt med de olika sittgrupperna, alla med sitt unika tema.

29
Populäraste / senaste

 1. 011430121 den

  Har @IPC_Mataveri och @Tommy missat denna tråd. Jag kan börja deras inlägg så kommer de att fylla! på inlägget nedan
  Det är skandal när det gäller Gin, hur många gånger…………….

 2. Canadien den
  Budgetresenär

  Jag läste i någon tråd (jag hittar den inte nu) att denna loungen skall vara den bästa Priority Pass-loungen på Arlanda och nästan bättre än SAS guldloungen så därför är jag lite sugen på att besöka den.

  OK, ja den är ibland bättre än SK T5 Guld, när inte Ginen är slut eller ölkranen trasig. Frukosten håller t ex något högre standard, är som en halv Scandic frukost jämfört med en Ibis ungefär i SK. Var där i morse och två sorters sill utöver kokt ägg serverades samt både kalkonskivor och rökt skinka, i SK blir det bara ägg och en sorts påläggsprotein. Men har du inte varit där så är det ju en check i protokollet som måste klaras av.

  Med airsidebussen bör du vara där senast ca 20 min efter att ni kommit till gate med CPH-planet, 45 min i loungen sedan är det väl en 10 min rask promenad från Aurora till T4, och 10 min säkerhetskontroll där.

 3. Moco den
  gusten

  Tycker att denna lounge har slappat till sig: underbemannad, obevakad reception, disken plockas inte undan. Kaffemaskinerna ofta trasiga eller så finns det inte koppar. Och den fåtaliga personalen är allt oftare ganska ointresserad. Och det förvånar mig faktiskt att ett internationellt klientel accepterar frukosten, som är lite väl "robust".

  Använder loungen minst 1 gång i veckan.

  Det tenderar ju ofta att bli så med den här typen av lounger. Operatören är nog marginellt intresserad av att hålla hög nivå, utan vill bara dra in så mycket som möjligt från flygbolagen/partners. Att hitta "bra" folk till flygplatsjobb/flygindustrin verkar också rent generellt vara oerhört komplicerat, men jag tycker mig kunna utläsa att rekrytering i huvudsak förefaller ske med hjälp av tre samarbetspartners: äldreboenden, Migrationsverket/AME, och kommunala fritidsgårdar 😀

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×