Skyserv Melina Merkouri Lounge Aten

Melina Merkouri Lounge, Aten Eleftherios Venizelos International (ATH), Terminal B

Intryck

Melina Merkouri Lounge ligger i transithallen för Schengenavgångar och är den första loungen på vänster sida efter butiksområdet.

Loungen var tidigare Olympic Airs egen lounge på flygplatsen men sedan Olympic Air köptes av Aegean Airlines i slutet av 2013 har de övergett loungen för att använda Aegeans lounge och Melina Merkouri Lounge har tagits över av tredjepartsbolaget Skyserv.

Inredningen är densamma som när den drevs av Olympic Air. Loungen ser ganska mörk och tråkig ut när man passerar den utanför och lockar inte särskilt, men skenet bedrar. Väl man tagit sig förbi lobbyn och receptionen med den mörkblåa väggen som skymmer större delen av insidan väntar en lounge som faktiskt inte alls är så dum, i alla fall för att vara en tredjepartslounge.

Inredningen är snygg och modern med någon form av öppet aluminiumtak med spotlights. Inredningen går i övrigt i trä med sköna svarta skinnfåtöljer att sitta i och väggarna är på många håll prydda med grekisk konst.

Mat och dryck

Mitt i loungen finns en självserveringsbuffé med olika smörgåsar, fyllda piroger, frukt samt kakor och flera olika sorters godsaker. I övrigt saknas något mer matnyttigt att äta samt inte minst varm mat.

På motsatt sida av buffén finns en lång bardisk med kaffemaskin, tre kylskåp med öl, läsk och juicer samt ovanpå bardisken småflaskor med grekiskt vin samt flera olika spritsorter.

Faciliteter

Till höger efter receptionen finns ett ordentligt business center med arbetsplatser och internetdatorer. Trådlöst internet finns gratis i hela loungen (lösenord vid receptionen) och det finns flera TV-apparater samt ett standardutbud av tidningar.

Toaletter och duschar finns i loungen.

Slutsats

En till synes tråkig lounge sett från utsidan, men skenet bedrar. Väl receptionen passerats är det en riktigt trevlig tredjepartslounge, snyggt och välskött med riktigt skapligt med mat och dryck

2
Populäraste / senaste

  1. GOTATH den

    Kul att få läsa om den enda loungen jag inte besökt i Aten 🙂

  2. rvarttinen den

    Besökte denna lounge för några år sedan, då Olympic, och har ungefär samma intryck av den som beskrivs. Kommer ihåg att just tillgången då på mat i loungen var ovanligt bra, bland annat kom det fram varma rätter framåt eftermiddagen.

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×