Marhaba Lounge, Dubai, Terminal 3

Marhaba Lounge, Dubai International (DXB), Terminal 3, Concourse B

Intryck

Marhaba Lounge är ett koncept med tredjepartslounger i Förenade Arabemiraten som drivs av Marhaba Services. I Dubai finns lounger i samtliga terminaler. I terminal 3, där Emirates är det enda flygbolaget och driver egna lounger, används loungen följaktligen enbart av passagerare som reser i ekonomiklass utan bonuskort på relevant nivå. Tillträde ges med vissa kreditkort och loungekort och det går även att betala för tillträde vid receptionen.

I concorse B ligger Marhaba Lounge en våning ovanför allmänna transithallen. Hissar till loungen finns i närheten av gate B21. Loungen är öppen dygnet runt men inträdet gäller endast för fyra timmar, vill man stanna längre än fyra timmar behöver man betala extra, normalt genom att köpa nytt inträde.

Loungen är uppdelad i två sektioner som kopplas ihop genom en korridor. I sektionen närmast fönstren finns receptionen samt restaurangdelen med självserveringsbuffén. I den andra sektionen, med utsikt mot shoppingområdet i terminalen, finns ett smalt avlångt rum med fåtöljer och bord.

Mat och dryck

I restaurangdelen finns en självserveringsbuffé med ett riktigt bra matutbud för att vara en tredjepartslounge och allt är mycket välskött. Det finns varm mat att äta, främst asiatiskinspirerad mat som ris och nudlar med tillbehör. Det finns även frukt och sallad, lite kallskuret, ett riktigt bra utbud av färdiga smörgåsar med olika pålägg samt kakor och muffins.

Öl, juice, läsk, kaffe och te finns för självservering. Ett ganska bra utbud av vin och sprit finns även tillgängligt. Dessa finns synliga men är placerade på andra sidan buffédisken och man behöver därför be loungepersonalen om hjälp om man vill beställa något.

Faciliteter

Gratis trådlöst internet (lösenord vid receptionen) samt ett standardutbud av tidningar och magasin. Separat rökrum finns för rökare.

Duschar och toaletter finns i loungen. Att använda duscharna kostar dock extra.

Slutsats

Riktigt bra matutbud för att vara en tredjepartslounge och även i dryckesväg finns det mesta. Bra alternativ för Emiratesresenärer som har tid över på flygplatsen men inte har tillträde till Emirates egna lounger i terminal 3.

3
Populäraste / senaste

  1. johhenrik den

    Diners fungerar, såg jag i DIners-appen.

  2. johhenrik den

    Vet du priserna samt vilka kreditkort som gäller?

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×