Luxxlounge Frankfurt, Terminal 1

Luxxlounge, Frankfurt Am Main International (FRA), Terminal 1

Intryck

Luxxloungen ligger i avgångshallen i terminal 1, på en balkong ovanför incheckningsområdet. Loungen nås via den rulltrappa eller de trappor som finns mellan incheckningsområde B och incheckningsområdet C och är väl skyltad. Luxxloungen är den enda loungen i terminal 1 som är tillgänglig för resenärer med olika loungekort. Observera att loungen ligger före säkerhetskontroll och eventuell passkontroll och man bör därför avsätta ordentlig med tid för att hinna ta sig till gaten.

Loungen är helt avlång, formad som en lång korridor med flera olika rum. Lobbyn med receptionen ligger i mitten och det är förstås dit man först kommer efter att ha ringt på dörren till loungen. Under testbesöket var sektionen till vänster om receptionen avspärrad på grund av ett privat arrangemang och det var bara rummen till höger om receptionen som var tillgängliga. Direkt efter receptionen finns en salong med fåtöljer, stolar och bord följt av en lång korridor där det finns toaletter samt duschar. Därefter kommer man ett rum med självserveringsbuffén med stolar och bord där man kan äta ordentligt och sist finns ytterligare en salong med fåtöljer.

Designen är enkel men prydlig och elegant med möbler i grönt och brunt. På flera ställen finns vitrinskåp med flaskor och glas. Loungens utformning och design gör att den inte alls känns som en lounge och man har inte alls känslan av att befinna sig på en flygplats. Många som använder loungen gör det också under ett längre stopp på flygplatsen, för att ta en dusch, få något att äta och dricka eller bara för att få lite lugn före eller efter en resa.

Mat och dryck

I självserveringsbuffén finns ett standardutbud av öl, vin, olika spritsorter samt alkoholfria drycker, kaffe och te. Viss försäljning sker i loungen om man vill ha ett glas champagne eller en flaska bättre vin.

Matutbudet är ganska begränsat och tydligt tyskinspirerat och innehåller bland annat korv, bröd med olika ostar, mjuk kaka, frukt samt snacks.

Faciliteter

Toaletter och duschar finns i loungen. Gratis trådlöst internet erbjuds samt ett standardutbud av tidningar och magasin.

Slutsats

Ingen spektakulär lounge men det finns ett standardutbud av mat och dryck och en prydlig inredning. Men framförallt är loungen en oas, det är svårt att tro att man befinner sig rakt ovanför avgångshallen på en av Europas största flygplatser.

3
Populäraste / senaste

  1. gva380 den

    Ahh, gamla Admirals Club på FRA

  2. marcus_r den

    Trevligt ställe, sitter här nu. Och om jag bara gjort min hemläxa, och läst denna recension mer ingående, hade jag nog kommit hit på 20 min, istället för 1h…

  3. karho den

    Även Diners club kort ger tillträde

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×