Lufthansa Senator Lounge, London Heathrow, Terminal 2

Lufthansa Senator Lounge, London Heathrow (LHR), Terminal 2

Intryck

Lufthansas nya lounge på London Heathrow öppnade i oktober 2014 i samband med att Lufthansagruppen flyttade in i den nya Star Alliance-terminalen, terminal 2. Loungen är idag den huvudsakliga loungen i terminalen för europeiska flygbolag som Lufthansa, Swiss, Austrian, LOT och SAS.

Loungen ligger i huvudterminalbyggnaden T2A, på balkongen ovanför transithallen. Startar man sin resa i London finner man loungen om man går direkt till höger efter säkerhetskontrollen, ingången är omöjlig att missa. Är man i transit tar man sig till byggnad T2A (den med alla A-gater) och tar därefter någon av rulltrapporna från shoppingområdet upp till balkongen där loungen finns.

Den nya Lufthansaloungen är 1600 kvadratmeter stor och har sittplatser för 350 gäster, det är till ytan den största Lufthansaloungen utanför Tyskland. Den är uppdelad i en Senatorlounge för guldkortsresenärer och en Businesslounge för resenärer i business class. Det lite märkliga är att Senatorloungen ligger inuti businessloungen, har man guldkort får man ett passerkort vid receptionen, går sedan tvärs genom businessloungen och finner därefter en låst dörr till Senatordelen där man drar kortet för att komma in. Det är ett udda upplägg men troligtvis gick inte uppdelningen att lösa på annat sätt eftersom loungen är avlång med receptionen i ena änden.

Interiören bygger på Lufthansas nya loungekoncept som exempelvis finns i de nyaste loungerna i Frankfurt med en ganska ljus design och en behaglig färgsättning med möbler i beige, ljusbrunt och ljust trä. Ytterligare ett koncept man även lånat från loungerna i Frankfurt är avkopplingsrummet med vilstolar framför en upplyst vägg föreställande en lövskog. En mycket behaglig plats, särskilt om det är lugnt och inte så högljutt i loungen i övrigt. Resterande del av loungen är uppdelad i sittgrupper med läderfåtöljer, ett restaurangområde med stolar och bord, samt ett bufféområde.

Mat och dryck

Mat och dryck håller en mycket bra nivå med flera sorters varm mat, salladsbuffé, bröd med pålägg, frukt samt en desserthörna med fyra olika miniatyrdesserter. Enligt skyltarna är det den välrenommerade cateringfirman Do&Co som står för maten i loungen.

Dryckesutbudet består av röda och vita viner samt mousserande vin, två ölsorter på kran samt ett hyfsat utbud av spritsorter. Kaffemaskin finns bredvid desserthörnan och läsken finner man i en dryckesautomat.

Faciliteter

Gratis trådlöst internet via T-mobile erbjuds och i ett hörn finns även en arbetshörna. Brittiska tidningar samt relevanta internationella tidningar för de flygbolag som använder loungen finns i ett ställ. Toaletter finns längst in i loungen.

Slutsats

Trevlig lounge med en behaglig färgsättning och avslappningsrummet med den upplysta lövskogen är ytterligare en bonus, både häftig och rogivande. Mat och dryck håller även de en hög nivå, med Do&Co som som står bakom cateringen.

26
Populäraste / senaste

 1. mha321 den
  011430121

  Annat, bananflugor går nog att få bort med någon typ av spray, men BC medlemmar blir man inte av med så lätt.

  Det räcker väl med att sprida ett rykte om att det finns bättre champagne i en annan lounge en bit bort?

 2. 011430121 den

  På lördag kommer en delegation på ca 8 personer från BC och inspekterar LH loungen samt övriga *A lounger på LHR T2.
  Om jag jag vore lounge ansvarig skulle jag nog ha några sömnlösa nätter framför mig.

 3. AABack2ARN den

  Om SAS dessutom sprider ut ett rykte om en otrolig nyhet kommer vi sittade klistrade vid våra paddor och spekulera i vad detta fantastiska månde vara… 😉

 4. 011430121 den
  Senator

  Frågan är väl mer vad som skapar sömnlösheten? 😉 Är det bananflugorna eller annat? 🙂

  Annat, bananflugor går nog att få bort med någon typ av spray, men BC medlemmar blir man inte av med så lätt.

 5. Senator den
  011430121

  På lördag kommer en delegation på ca 8 personer från BC och inspekterar LH loungen samt övriga *A lounger på LHR T2.
  Om jag jag vore lounge ansvarig skulle jag nog ha några sömnlösa nätter framför mig.

  Frågan är väl mer vad som skapar sömnlösheten? 😉 Är det bananflugorna eller annat? 🙂

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×