Lufthansa Senator Lounge, Hamburg

Lufthansa Senator Lounge, Hamburg Fuhlsbüttel (HAM)

Intryck

Lufthansas Senatorlounge ligger i transithallen i terminal 2 på första våningen ovanför gateområdet. Loungen nås via en trappa i närheten av gate A19/A20 men det finns också en hyfsat dold hiss till loungen som man finner om man går mot C-gaterna.

Precis som i de flesta av Lufthansas lounger kontrolleras boardingkortet utanför entrén, därefter kommer man till en lobby med en receptionsdisk som numera fungerar som servicedisk. Senatorloungen (för guldkortsresenärer) ligger till höger, businessloungen (för businessresenärer) till vänster.

Senatorloungen har Lufthansas traditionella Senatorloungedesign med svarta fåtöljer med tillhörande bruna avlastningsbord, avlånga lampor och i övrigt en ljusgul design.

Höjdpunkten i loungen är utomhusterrassen med stolar och bord där man en varm och solig dag kan sätta sig med något gott att dricka och följa aktiviteten på flygplatsen. Terrassen är endast tillgänglig för loungegäster.

Mat och dryck

I självserveringsområdet finns en enklare buffé med mat som varierar beroende på tid på dygnet. Exempelvis runt middagstid finns någon varm rätt som köttgryta med ris, soppa, bröd med pålägg samt en liten kall buffé med huvudsakligen tyskinspirerad mat som korv och potatissallad. På ett separat bord finns olika efterrätter som fruktsallad och chokladmousse.

Dryckesutbudet består av rött, vitt och mousserande vin, flera ölsorter, ett skapligt utbud av spritsorter samt kaffemaskin och olika alkoholfria drycker som fås från en dryckesautomat eller stora flaskor.

Vid bufféområdet finns även en liten restaurangdel med stolar och bord.

Faciliteter

Gratis internet finns i loungen och tyska och relevanta internationella tidningar finner man i ett ställ vid ingången. Receptionsdisken kan hjälpa till med serviceärenden som ombokningar vid resa med Lufthansa eller Star Alliance och de gör även vissa utrop i loungen.

Toaletter finns gemensamt för businessloungen och Senatorloungen och ligger vid receptionen.

Slutsats

Utomhusterrassen är loungens höjdpunkt. En varm och solig dag är det mycket trevligt att kunna sitta ute i solen med något gott och dricka och följa vad som händer på flygplatsen. I övrigt en standardlounge med Lufthansas traditionella loungedesign. Helt okej utbud av mat och dryck utan att sticka ut.

29
Populäraste / senaste

 1. Dr. Miles den

  Jag äter frukost på Lufthansa Senator lounge i Hamburg.
  Ovanlighets skull flyger jag med en morgonflight härifrån.
  Visa bifogad bild 44332

  Utbudet av maten är helt annorlunda än vad jag är van vid med kvällsavgångarna. Det är dock fortfarande mycket bättre utbud och kvalitet än t ex SAS lounger.

  Visa bifogad bild 44333
  Visa bifogad bild 44334

 2. Dr. Miles den
  Anfield

  Ser att den som vill fika inte behöver vänta till kl.12 !

  Selbstverständlich! Das ist Deutscheland. 😉

 3. NyfikenGrau den
  Dr. Miles

  Jag äter frukost på Lufthansa Senator lounge i Hamburg.

  Utbudet av maten är helt annorlunda än vad jag är van vid med kvällsavgångarna. Det är dock fortfarande mycket bättre utbud och kvalitet än t ex SAS lounger.

  Håller med helt och hållet! Trots att Lufthansa-loungen på t.ex. Tegel har sett bättre dagar är den fortfarande betydligt bättre än någon SAS-lounge jag varit i, även sett till maten tycker jag.

  Pluspoäng till dig för att du integrerats så snabbt i Tyskland förresten, bacon med skinka med korv med korv på den vänstra tallriken 🙂

  (mumsade själv på en sk "korvsallad" senast, inte mycket sallad i den kan jag säga, bara i Tyskland :D)

 4. Jonas C den

  @Dr. Miles antar att det var ett av skälen till varför ANA öppnade NRT-DUS?

 5. Dr. Miles den

  Intressant observertion som jag har gjort i den här loungen är, att det alltid finns några japaner (förutom mig) på fredagskvällar.

  Düsseldorf har en stor japansk koloni (ca 12.000 japaner) men jag har inte hört något liknande finns i Hamburg.
  *Som side note, det finns ca 2.500 japaner i hela Sverige.

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×