Lufthansa Senator Lounge, Dubai

Lufthansa Senator Lounge, Dubai International (DXB)

Intryck

Lufthansa driver en egen lounge i Dubai, dock enbart en Senatorlounge för passagerare som har ett Star Alliance guldkort eller reser i första klass med Lufthansa, Swiss, Austrian eller annat bolag i Star Alliance. Passagerare som reser i business class utan guldkort hänvisas till en tredjepartslounge.

Senatorloungen i Dubai är trots detta ganska liten med plats för maximalt 60 passagerare och kan blir ganska full inför nattavgångarna till Europa. Loungen ligger i terminal 1, bredvid gate C26.

Loungen totalrenoverades och återöppnade under hösten 2011 och fick då Lufthansas nya loungedesign. En ganska elegant design med en modern och stilfull inredning med mestadels ljusa färger med stolar och fåtöljer i beigea och ljusbruna färger. Enligt Lufthansas loungeansvarig har Lufthansa medvetet valt färgerna och designen för att skapa en mjukare atmosfär, tidigare gick stolarna helt i svart vilket gav loungen ett ganska mörkt intryck. En av väggarna i loungen har även prytts med en ljusvägg föreställande en Lufthansa Airbus A380.

Mat och dryck

Utbudet av mat och dryck är fullt acceptabelt för en så liten lounge med flera sorters smörgåsar, enklare varm mat, snacks och godsaker. Dessutom finns ett fullt dryckesutbud med öl, vin, flera olika spritsorter, alkoholfria drycker, te och en avancerad kaffemaskin.

Vid självserveringsbuffén finns en liten restaurangdel med barbord och barstolar.

 

Faciliteter

Gratis trådlöst internet finns i loungen med lösenord som finns att hämta vid receptionen. Det finns även lokala och internationella tidningar och magasin i ett ställ. Toaletter finns längst in i loungen.

Slutsats

Ganska liten lounge men med snygg inredning med ett fullt acceptabelt utbud av mat och dryck med tanke på storleken. Men det blir trångt under senkvällen med alla nattavgångar till Europa.

Inga kommentarer än, bli den första!

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×