Lufthansa Business Lounge, Frankfurt, Terminal 1 Gate A26

Lufthansa Business Lounge A26, Frankfurt Am Main International (FRA)

Intryck

I oktober 2012 öppnade den nya A-pluspiren i terminal 1 på Frankfurt flygplats, samtidigt stängdes de gamla first, business och senatorloungerna en bit ut i A-piren vid gate A25/A26. Målsättningen var dock redan från början att återöppna en av loungerna som alternativ till de nya A-plusloungerna som i vissa fall innebär en avsevärd promenad till gaten.

I oktober 2013 blev denna plan en realitet då den före detta förstaklassloungen vid gate A26 återöppnade som en businesslounge, belägen en våning ovanför gateområdet till höger efter rulltrappan, och blev därmed Lufthansas 15:e lounge på flygplatsen.

De som har besökt loungen tidigare kommer fortsatt känna igen sig, strukturen och layouten är exakt densamma som när den 840 kvadratmeter stora loungen drevs som en förstaklasslounge. Den tidigare receptionsdisken är dock borta, numera kontrolleras boardingkortet redan utanför loungen, precis som vid övriga lounger.

Efter ingången finner man fortsatt den bemannade baren på höger sida. Utbudet av alkoholhaltiga drycker är förstås mindre än tidigare men på den positiva sidan finns det en barrista som fixar kaffedrinkar och nybryggt kaffe. Framför baren och längs med fönstren finns flera sittområden, en blandning av stolar och bord samt beigea fåtöljer.

Längst in i loungen finns nu som då ett ordentligt restaurangområde med en självserveringsbuffé. De elegant dukade borden med vita dukar är dock borta och har ersatts med enklare stolar och bord, men fortsatt erbjuder restaurangsektionen en mycket fin utsikt mot de två landningsbanorna.

Med undantag för enklare möbler, samt förstås ett mindre utbud av mat och dryck, är interiören mestadels densamma som tidigare med en mycket elegant inredning. En försmak på Lufthansas första klass. Även badrummen toaletterna är kvar sedan förstaklasstiden med en helt annan standard än de som normalt brukar finnas i en businesslounge.

Mat och dryck

Enklare mat finns vid självserveringsbuffén som varierar beroende på tid på dagen. Runt lunch och middag finns oftast något ordentligt och mer matigt att äta och ibland även något varmt. Det finns även bröd med pålägg samt något sött att äta.

Dryckesutbudet består av vitt, rött och mousserande vin samt öl och allehanda alkoholfria drycker. Ett standardutbud av spritsorter finns vid den bemannade baren där man även kan beställa nybryggt kaffe.

Faciliteter

Gratis trådlöst internet samt ett bra utbud av tidningar och magasin finns i loungen.

För den som anländer från en långflygning eller vill fräscha upp sig finns två vilorum samt tre duschrum. Dessutom finns fräscha toaletter, samma standard som användes tidigare.

Slutsats

Lufthansas bästa businesslounge i Frankfurt och en kul möjlighet att få känna på hur det är att besöka en förstaklasslounge då interiören till stor del är densamma som när Lufthansa använde denna för förstaklasspassagerare. Acceptabelt utbud av mat och dryck och fin utsikt genom panoramafönstren.

8
Populäraste / senaste

 1. palmen den
  Lounge Lizard

  Håller väl iofs med men måste samtidigt varna för att det kan bli ganska mycket kö i baren eftersom allt fika måste beställas där.

  Njae, både vin och öl stod framme för självservering när jag var där för 2 veckor sedan. Något starkare fick man dock beställa i baren. Nu var jag där en lördag kväll eftermiddag/kväll och det är ju inte direkt peak hour men det var aldrig kö i baren.
  Här en bild på lite av utbudet som fanns när jag var där
  BusinessClass.se Loungen™ 2017 | Sida 59 | BusinessClass.se forum | 500 000 inlägg om resor

 2. Lounge Lizard den
  palmen

  Jag var där för 2 veckor sedan och tyckte den var bra. Kanske inget att gå omvägar för men avgår flighten där ute skulle jag välja den loungen. Trevlig utsikt mot plattan och var helt ok mat och dryck då jag var där.

  Håller väl iofs med men måste samtidigt varna för att det kan bli ganska mycket kö i baren eftersom allt fika måste beställas där.

 3. palmen den
  travelmode

  Rekommenderas denna fortfarande som bästa lounge i Frankfurt (Schengen) med *G? 🙂

  Jag var där för 2 veckor sedan och tyckte den var bra. Kanske inget att gå omvägar för men avgår flighten där ute skulle jag välja den loungen. Trevlig utsikt mot plattan och var helt ok mat och dryck då jag var där.

 4. travelmode den

  Rekommenderas denna fortfarande som bästa lounge i Frankfurt (Schengen) med *G? 🙂

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×