Icare Lounge Paris CDG Terminal 1

Icare Lounge, Paris Charles De Gaulle (CDG), Terminal 1

Intryck

Icare Lounge är den enda tredjepartsloungen i terminal 1 som är tillgänglig för passagerare med olika kreditkort och loungekort. Loungen används även av ett antal flygbolag som inte har en egen lounge på flygplatsen eller är med i någon av de stora allianserna och det finns även möjlighet att köpa tillträde.

Loungen ligger i non-Schengenområdet på våning 11 och nås med hissarna som finns mitt i transithallen. Reser man till en Schengendestination (exempelvis med SAS till Skandinavien) behöver man en inbjudan till loungen som kan fås från någon av informationsdiskarna. När testbesöket gjordes fungerade det även utan inbjudan genom att passera den ordinarie passkontrollen och där visa upp EU-pass, boardingkort och giltigt Priority Pass.

Oavsett destination bör man avsätta ordentligt med tid för att ta sig till och från loungen då man i samtliga fall har en säkerhetskontroll efter loungebesöket innan man kommer till gaten. Reser man till en Schengendestination ska man dessutom först passera passkontrollen för att ta sig tillbaka till Schengenavgångshallen. Det går praktiskt att besöka loungen vid resa från terminal 2A-G med samma process men man bör då ha ordentligt med tid före avgång för att det ska vara meningsfullt.

Loungen i sig är mycket liten med plats för maximalt ett 30-tal besökare med en gammal och ganska mörk interiör. Sofforna och fåtöljerna är dock ganska bekväma i brunt läder. Personalen är för det mesta vänlig och hjälpsam och försöker hålla koll på relevanta avgångar och meddela om eventuella förseningar.

Mat och dryck

Till vänster efter ingången finns en bemannad bar med ett ganska bra utbud av alkoholhaltiga drycker inklusive gratis champagne, vin och olika spritsorter. I ett separat rum finns öl, alkoholfria alternativ, te och kaffemaskin.

Utbudet av mat är begränsat till chips och nötter, muffins, kakor, croissanter samt kex med ost.

Faciliteter

Gratis trådlöst internet och ett litet utbud av tidningar och magasin. Det finns även två internetdatorer. Toaletter finns utanför loungen.

Slutsats

En mycket liten lounge med en ganska mörk och gammal inredning. Dock tumme upp för mycket vänlig personal och gratis champagne.

4
Populäraste / senaste

 1. JAB den

  Sliten og meget liten lounge. Ikke verdt et besøk. Den er overfylt spesielt når La Compagnie har sine flyvninger ettersom et helt fly har adgang til en så liten lounge. Toalett finnes utenfor. Matuvalget er magert, men ok utvalg av drikke.

 2. Jockezona den

  Bra recension som vanligt.

  Om man landar på 2G så åker man alltså tåget till terminal 1, om jag förstod det rätt?
  Sen efter besöket om man ska till 2E för vidare resa till JFK är det tåget från terminal 1?

 3. abobo den

  Jag måste tillägga att champagnen som påbjuds är rätt så dyr, Ruinart. Kostar ca 50 euro i Finland. En gång insåg de att det fanns för få bubblor så de öppnade en ny flaska för mej. Annors, som beskrivet i inledningen, är det inte mycket att äta. Så, drick ett eller två glas dyr champagne och flytta över till LH/SK lounge

 4. abobo den

  Jag måste tillägga att champagnen som påbjuds är rätt så dyr, Ruinart. Kostar ca 50 euro i Finland. En gång insåg de att det fanns för få bubblor så de öppnade en ny flaska för mej. Annors, som beskrivet i inledningen, är det inte mycket att äta. Så, drick ett eller två glas dyr champagne och flytta över till LH/SK lounge.
  Inbjudan kan fås för Diners Club kort.

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×