VIP Lounge No 69, Shanghai Pudong, Terminal 2

First Class Lounge No.69, Shanghai Pu Dong International (PVG), International Terminal 2

Intryck

First Class Lounge No 69 ligger i norra delen av transithallen i terminal 2 och används av de flesta flygbolag i Skyteam samt av flygbolag som inte är kopplad till någon av de stora allianserna. Namnet, Lounge No 69, kommer av att loungen ligger nära gate 69 i transithallen, samma system som används för alla lounger i Shanghai.

Lounger ligger på en balkong ovanför transithallen och nås med trappor eller en rulltrappa. Efter lobbyn med receptionsdisken går man till vänster för att komma in i loungen.

Under de flesta tider är loungen uppdelad i två sektioner – första klass till höger efter entrén och business class till vänster. De två sektionerna avgränsas med hjälp av höga växter som skapar en vägg. Rent praktiskt är det ingen skillnad på interiören, det är exakt samma bord och stolar, däremot är maten marginellt bättre i förstaklassdelen och för det mesta har denna sektion färre antal besökare.

Interiören består av svarta skinnstolar och svarta bord som är placerade i sittgrupper om fyra. Alla sittgrupper har låga träväggar som avgränsning vilket hjälper till att hålla ner ljudnivån. Loungen är i övrigt helt öppen mot atriumet och den allmänna transithallen.

Mat och dryck

Maten består av enklare varm mat, snabbnudlar, frukt, mjölk och müsli, ett litet utbud av färdiga smörgåsar samt chips och snacks.

I dryckesutbudet finns rött och vitt vin, öl, whisky, alkoholfria drycker samt kaffemaskin.

Matubudet i förstaklassdelen är marginellt bättre där det även erbjuds goda miniatyrdesserter. Men skillnaden är i praktiken försumbar.

Faciliteter

En internetdator i varje sektion. Gratis trådlöst internet finns på hela flygplatsen och kan givetvis även nyttjas i loungen.

Standardutbud av kinesiska och internationella tidningar.

Toaletter finns i loungen.

Slutsats

En ganska traditionell kinesisk lounge, okej utan att imponera. Men det går att få något vettigt i magen och vinerna är importerade snarare än inhemska.

Inga kommentarer än, bli den första!

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×