Etihad First & Business Lounge London Heathrow

Etihad First & Business Class Lounge, London Heathrow (LHR), Terminal 4

Intryck

Etihads kombinerade First & Business lounge ligger i terminal 4 och öppnade i slutet av 2009 i samband med att Etihad flyttade från terminal 3 till terminal 4. Loungen ligger i den östra delen av terminalen, en våning under den allmänna transithallen (rakt under Skyteamloungen), och nås via trappor eller hiss.

Dekoren är densamma som i de flesta Etihadlounger med en ganska elegant inredning med möbler i vitt, beige och mörkbrunt. I övrigt håller loungen en hög nivå med utmärkta faciliteter, trots sin begränsade storlek. Förutom ett flertal sittområden med soffor och sköna fåtöljer finns en bemannad bar, en à la carte-restaurang, ett bra business center samt inte minst ett spa där besökare erbjuds 15 minuter gratis massage.

Även servicen och bemötandet är uppmärksamt och artigt, alla passagerare som besöker loungen för första gången erbjuds en kort rundvandring och introduktion av faciliteterna vid ankomsten. Det finns också ett flertal värdinnor som jobbar i loungen och går runt för att ta dryckesbeställningar.

Mat och dryck

Mitt i loungen finns en stor à la carte-restaurang där det finns möjlighet att beställa olika varma rätter från en meny. Maten varierar beroende på tid på dagen med frukosträtter fram till klockan 11 och lunch från ca 11.30.

Under lunch- och middagstid finns normalt en förrätt, tre val av huvudrätt samt frukt och dessert. Dessutom finns runt hörnet en omfattande självserveringsbuffé med olika varma rätter, kallskuret, sallad, arabisk mezze, ostbricka, frukt och minidesserter.

I à la carte-restaurangen är det bordservering som gäller och där finns även en bemannad bar där man kan beställa olika viner (åtminstone två av varje sort), champagne, olika spritsorter samt förstås kaffe, te och alkoholfria drycker. Den flesta beställningar tas dock av värdinnorna som passerar genom loungen eller av serveringspersonalen i restaurangen.

Faciliteter

Loungen har ett eget spa, Six Senses Spa, där man som besökare kan få 15 minuter gratis massage förutsatt att det finns lediga tider innan avgång. Önskar man massage kan det vara bra att anlända tidigt till flygplatsen och boka in en tid så fort man kommit till loungen. Det finns flera olika behandlingar att välja mellan, exempelvis nack- och ryggmassage eller ansiktsmassage. Innan massagen behöver man fylla i ett frågeformulär om sin hälsa för att intyga att man inte är sjuk eller har några besvär som kan ställa till med problem.

Besökare som önskar jobba har ett bra business center med internetdatorer och skrivare och i hela loungen finns trådlöst internet (lösenord vid receptionen). Ett hyfsat utbud av tidningar och magasin finns att låna och det finns ett flertal TV-apparater. Toaletter och duschar finns i loungen om man vill fräscha upp sig.

Slutsats

En mycket bra lounge med utmärkta faciliteter och suverän service, i synnerhet med tanke på att London inte är någon bas för Etihad. Elegant inredning, omfattande utbud av mat och dryck och förstås ett stort plus för möjligheten till gratis massage. Det är en lounge som är värd en extra timme på flygplatsen.

Inga kommentarer än, bli den första!

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×