Etihad First & Business Lounge, Abu Dhabi, Terminal 1

Etihad First & Business Class Lounge, Abu Dhabi (AUH), Terminal 1

Intryck

Etihads lounge i terminal 1 ligger i centralbyggnaden/incheckningsbyggnaden direkt efter pass och säkerhetskontrollen. Det är en ganska diskret mörkbrun entré som ligger lite avsides om man är i transit, men det är bara att följa skyltarna eller be om hjälp vid informationsdisken. Efter entrén följer en rad trappor till loungen som ligger två våningar upp.

Till skillnad från terminal 3 är loungen i terminal 1 en kombinerad First & Business Lounge med en gemensam lounge för samtliga behöriga gäster.

Loungen är inte särskilt stor, överlag känns den kompakt och helt enkelt lite inklämd i det utrymme som gick att skrapa fram på flygplatsen. Det smala trapphuset som leder från transithallen upp till loungen förstärker också detta intryck. Loungerna i terminal 3 är betydligt bättre i detta avseende.

Loungen har Etihads traditionella loungedesign som är mycket elegant med mörkbruna möbler och orangea stolar och ovanpå detta många moderna prydnadssaker som vaser och ljusstakar.

Efter man passerat den lilla lobbyn med receptionsdisken kommer man in i huvudloungen där självserveringsbuffén och baren finns. Längs med den cirkelformade väggen i rummet finns höga barstolar. Bakom väggen finns en matsalssektion med ordentliga stolar och bord om man vill äta ordentligt.

Längre in i loungen finns sittgrupper med soffor och fåtöljer samt ett litet business center.

Mat och dryck

I självserveringsbuffén finns varm mat som varierar beroende på tid på dygnet samt ett separat bord med en salladsbuffé och kallskuret.

Bakom buffén finns kylskåp med alkoholfria drycker som läsk och juicer och ovanpå teer och kaffemaskin.

Vill man ha något alkoholhaltigt att dricka finns en bemannad bar med olika viner, öl samt ett standardutbud av spritsorter. Vid baren kan man även beställa nybryggt kaffe.

Faciliteter

I loungen finns gratis trådlöst internet samt ett litet business center med internetdatorer och arbetsplatser om man vill jobba.

Duschar och toaletter finns i loungen.

Slutsats

En liten och kompakt lounge som känns ganska gammal jämfört med de nyare loungerna i terminal 3. Men Etihads loungedesign är elegant och det finns ett bra utbud av mat och dryck. Dessutom trevlig och artig personal i loungen.

Inga kommentarer än, bli den första!

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×