Dragonair G16 Lounge, Hong Kong

Dragonair G16 Lounge, Hong Kong International (HKG)

Intryck

G16 Lounge är en av ett 20-tal lounger på Hong Kongs flygplats och en udda lounge i sammanhanget. Det är den enda loungen i världen som drivs av Dragonair, ett helägt dotterbolag till Cathay Pacific, ett flygbolag som mestadels trafikerar regionala linjer till destinationer i Kina och östra Asien. Det märkliga med loungen är att den ligger på en flygplats där Cathay Pacific driver åtskilliga egna lounger, som helt enkelt är betydligt bättre, såväl till inredning som till faciliteter och utbud av mat och dryck.

Namnet G16 har en enkel förklaring, loungen ligger mittemot gate 16, en kort promenad från det centrala shoppingområdet. Själva loungen ligger på våning 7, på en balkong i transithallen, och nås via en rulltrappa.

Loungen har en öppen planlösning med flera olika sittområden med fåtöljer i gråa och röda färger. De olika sittområdena avskärmas med hjälp av bokhyllor där man finner tidningar och magasin. Eftersom loungen ligger på en balkong, helt öppen i transithallen, hörs en del av de utrop som görs vid de närliggande gaterna 16-19 in i loungen. Det kan upplevas som lite besvärande men å andra sidan är det inte många gater det handlar om och det är förstås inte avgångar där hela tiden.

Eftersom G16 Lounge drivs av Dragonair, medlem i alliansen One World, gäller normala loungeregler med tillträde för resenärer i business class eller första klass samt innehavare av One World Sapphire/Emerald vid resa med Dragonair, Cathay Pacific eller annat flygbolag i One World.

Mat och dryck

En självserveringsbuffé finns till höger efter ingången med färdiga smörgåsar, croissanter, muffins, kakor och frukt. Runt hörnet fortsätter buffén och där finns en lucka där man kan beställa varm mat från en meny med fyra olika nudelrätter som tillagas medan man väntar.

Utbudet av drycker är enkelt och består av rött och vitt vin (en sort av vardera), fyra olika spritsorter fastsatta på väggen, två kaffemaskiner, te, samt en kyl med juice, läsk och öl.

Faciliteter

Gratis trådlöst internet finns i hela loungen och det finns även ett litet business center med internetdatorer. Loungen har toaletter men inga duschar.

Vänlig personal vid receptionen där det även finns en servicedisk för enklare serviceärenden.

Slutsats

En ganska enkel lounge. Det mesta finns av faciliteter, inkl en nudelbar, och personalen är vänlig, men med alla Cathay Pacifics suveräna lounger på flygplatsen finns det betydligt bättre loungealternativ i Hong Kong.

Inga kommentarer än, bli den första!

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×