China Eastern VIP Lounge, Seoul Incheon

China Eastern Lounge, Seoul Incheon International (ICN)

Intryck

China Eastern Lounge ligger i satellitpiren på Seoul Incheon flygplats, en våning ovanför den allmänna transithallen, granne med Korean Airs lounge.

Loungen används som namnet antyder i första hand av China Eastern och samarbetande flygbolag som China Southern och Shanghai Airlines men det går även att få tillgång till loungen med andra flygbolag i Skyteam enligt gällande regler. Även Turkish Airlines använder av någon anledning denna lounge.

Interiören och designen känns exklusiv i marmorliknande material med svarta detaljer, många spotlights samt en ljusvägg, men den känns i övrigt något mörk och tråkig. När jag besökte denna lounge för några år sedan hade den palmväxter mitt i loungen vilket skapade en helt annat atmosfär med en lite varmare känsla. Nu är dessa tyvärr borta och har ersatts med några mindre krukväxter och det har faktiskt fått en påverkan.

I övrigt är loungen uppbyggd kring en avlång mittsektion med designföremål och krukväxter samt arbetsplatser med internetdatorer. På vardera sida om mittsektionen finns sittgrupper med soffor och fåtöljer.

Mat och dryck

I ett hörn finns en självserveringsbuffé med färdiga smörgåsar, färsk frukt, flingor med mjölk samt kakor och bakverk. Under vissa tider finns även enklare varm mat.

Dryckesutbudet är helt okej för en mindre lounge med två kylskåp med öl, läsk och juicer. Mittemot kylskåpen finns ett bord med vin och ett standardutbud av spritsorter med åtminstone några val.

Faciliteter

Gratis trådlöst internet finns i loungen och dessutom ett mycket bra business center med arbetsplatser, nio internetdatorer och två skrivare.

För den som vill koppla av finns flera TV-apparater samt ett ganska bra utbud av tidningar och magasin. Dock är det föga förvånande en övervikt på kinesiska titlar och även TV-apparaterna visar huvudsakligen kinsiska program

En mycket trevlig detalj i loungen är massagefåtöljerna som finns längst in i loungen bakom en skärm. Här kan man få gratis avkopplande massage och dessutom samtidigt titta på TV.

Även toaletter finns i loungen.

Slutsats

Loungen är i grund ganska trevlig med bra faciliteter och acceptabelt med mat och dryck, men det är synd att de plockat bort alla de stora växter som en gång fanns i loungen och gjorde den lite mer trivsam. Nu känns den lite väl mörk och steril.

Inga kommentarer än, bli den första!

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×