Cathay Pacific First Class Lounge The Wing, Hong Kong

Cathay Pacific The Wing First Class Lounge, Hong Kong International (HKG)

Intryck

Cathay Pacifics flaggskeppslounge i Hong Kong heter The Wing och är belägen på en balkong i närheten av det centrala taxfreeområdet. Den är uppdelad i separata delar för första klass och business class som ligger vägg i vägg men som har separata ingångar. Efter ett decennium började loungerna dock bli påtagligt slitna, Cathay Pacific utsåg därför designfirman Foster + Partners att komma med förslag på en ny och fräsch design och efter ett år av totalrenovering återöppnade The Wings första klass lounge i februari 2013.

Resultatet är en avsevärd förbättring mot den tidigare ganska nedgångna loungen. Grundkonceptet är detsamma med olika avdelningar för olika ändamål med exempelvis à la carte restaurangen The Haven, The IT Zone med internetdatorer samt The Reading Room med tidningar och vilorum med cabanas. Bland nyheterna finns en champagnebar samt helt andra möbler i huvudloungen, exempelvis de halvcirkelformade bås som successivt börjat bli en standardmöbel i Cathay Pacifics lounger.

Inredningen i övrigt är minimalistisk med svarta väggar och golv i svart Nero Marquina marmor.

Mat och dryck

The Haven är The Wings à la carte restaurang och erbjuder ett omfattande utbud av rätter. Dels finns en självserveringsbuffé med olika varmrätter, kallskuret, sallad, frukt och desserter men numera finns också en meny att beställa från med rätter som tillagas medan man väntar, vilket kan ta upp till 20 minuter. Varje rätt på menyn har dessutom en vinrekommendation. Interiören i The Haven är helt annorlunda mot tidigare med en inredning i vita färger med svarta möbler och silverdetaljer på borden.

Vill man bara ha något att dricka finns The Champagne Bar, en nyhet belägen direkt efter receptionsdisken. Tre olika champagnesorter finns för självservering men det finns normalt också en värd/värdinna på plats för att erbjuda påfyllning när glaset börjar bli tomt. De champagnesorter som erbjuds är två sorters Moët samt Veuve Cliquot.

Längre in i loungen finns cocktailbaren The Short Bar som erbjuder allehanda alkoholhaltiga och alkoholfria drycker samt enklare tilltugg.

Faciliteter

Övriga faciliteter i The Wing inkluderar The Library med ett omfattande utbud av tidningar och magasin och The IT Zone med internetdatorer. Det finns även gratis trådlöst internet i loungen.

Har man en längre vistelse i loungen finns möjlighet att låna en av loungens fem Cabanas med dusch, badkar samt en säng för att få lite vila. Vill man enbart ta en dusch finns dessutom tolv duschrum i loungen.

Slutsats

En påtaglig förbättring mot den tidigare ganska slitna loungen. Den nya interiören känns både rymligare och lyxigare och såväl maten som inredningen i à la carte restaurangen The Haven har fått sig en behövlig uppgradering. Den nya champagnebaren är också en kul nyhet även om champagnesorterna inte är i nivå med de som serveras ombord.

6
Populäraste / senaste

 1. henrik l den

  Håll förväntningarna på en rimlig nivå. Den kanske inte riktigt når upp till de de lounger där man bara kommer in med en F-biljett, typ The Private Roo och FCT. Men som guldkortslounge är den mycket bra. Den är en anledning till att jag funderar hur jag skall återkvala till Emerald:)

 2. RobRoy den

  Ja, den bästa first class loungen (har testat allt…). Spenderar för mycket tid där. Men med det sagt så är 2-3h mer än nog.

 3. Christian R den

  The Wing er vel faktisk den eneste rigtige oneworld First Class lounge i Hong Kong. Alternativt er der First Class-delen i The Pier, dvs en afspærret del af business lounge med servering ved bordene.

 4. Henrik_B den

  Borde det vara, Det är ju den alla pratar om.

 5. Martin Björnström den
  Henrik_B

  Borde det vara, Det är ju den alla pratar om.

  Perfekt. Ska bli kul att testa det som alla snackat om. Har avverkat många av dom finaste loungerna snart.

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×