Cathay Pacific The Bridge Lounge, Hong Kong

Cathay Pacific The Bridge Lounge, Hong Kong International (HKG)

Intryck

Cathay Pacifics senaste lounge i Hong Kong öppnade i oktober 2013 och ligger precis vid den punkt där de två vingarna går ihop i den Y-formade terminalen. Efter ”The Wing”, ”The Pier” och ”The Cabin” har den senaste loungen fått namnet ”The Bridge”. Den 2567 kvadratmeter stora loungen är svår att missa, efter rulltrappan från transferområde West och terminaltåget ligger loungen rakt framför rulltrappan med en stor skyld. Faktum är att ingången är så stor att man nästan kan missa den av den anledningen.

Från butiksområdet tar man rulltrappan en våning ner till lobbyn och receptionen där boardingkort och eventuella bonuskort kontrolleras, därefter kan man antingen gå åt höger eller åt vänster beroende på vilka faciliteter man vill nyttja, det finns olika faciliteter på båda sidorna. De olika sidorna har fått namnen ”North Wing” (till höger) och ”South Wing” (till vänster). Det går utmärkt att gå mellan de båda sidorna genom att passera genom receptionen.

Många av koncepten känns igen från tidigare lounger, här finns exempelvis The Long Bar, The Coffee Loft och The IT Zone.

I North Wing finner man The Bakery, The Long Bar samt en stor lounge med sittgrupper och flera TV-apparater. I South Wing finner man The Bistro, Coffee Loft, The IT Zone samt duschmöjligheter.

Loungedesignen liknar den man finner i Cathay Pacifics nyare lounger, exempelvis The Cabin och nyrenoverade The Wing, framtagen av designbyrån Foster + Partners. Inredningen är ljus med stora panoramafönster mot plattan, designen ska påminna lite om ett vardagsrum i boendemiljö med tavlor, lampor, mattor och ett mörkt trägolv, vilket de faktiskt lyckats ganska bra med.

Mat och dryck

Flera olika matkoncept finns i loungen som täcker in det mesta man kan önska, antingen för ett snabbt besök, en lite mer omfattande måltid eller för att ta något att dricka.

The Bakery i North Wing erbjuder nybakat bröd, pizza, smörgåsar, västerländska och asiatiska soppor, sallader samt sötsaker och bakverk.

I Long Bar i North Wing finns möjlighet att beställa olika alkoholhaltiga och alkoholfria drycker från en bemannad bar.

I The Bistro i South Wing finns en självserveringsbuffé med västerländska och asiatiska varma rätter, kallskuret, sallader och olika desserter.

I Coffee Loft i South Wing finns en kaffebar där man kan beställa kaffe, te och kaffedrinkar samt muffins, kakor och bakelser.

Faciliteter

I South Wing finns ett flertal duschar att använda med en liten lobby där man kan vänta om en dusch inte skulle finnas tillgänglig. Duschrummen är mycket fräscha och mycket rymliga och har även toalett, spegel, handfat och toalettartiklar.

Vill man jobba i loungen finns gratis trådlöst internet. Lösenord behövs vilken man kan få från personalen eller från skyltar i loungen. Har man inte egen dator finns the IT Zone med internetdatorer.

Ett flertal TV-apparater finns vid sittområdena i både North Wing och South Wing och det finns också ställ med tidningar och magasin.

Slutsats

Ljus och trivsam lounge med bra faciliteter av hög kvalitet och mycket personal på plats. Det är inte mycket som saknas. Möjligtvis är loungen lite för stor för att ge en mer gemytlig känsla och med delar av The Pier-loungen ett stenkart bort stängd för renovering får The Bridge extra många besökare. Men i övrigt är det ett välkommet tillskott i Hong Kong

1
Populäraste / senaste

  1. Dr. Miles den

    Duschrummet i The Bridge är verkligen stiligt och fräscht!

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×