Brussels Airlines Sunrise Lounge, Bryssel

Brussels Airlines Sunrise Lounge, Bryssel National/Zaventem (BRU), T-piren (non-Schengen)

Intryck

Brussels Airlines Sunrise Lounge ligger längst ut i A-piren, i det område som under förmiddagen och tidig eftermiddag görs om till ett non-Schengenområde och då kallas T-piren. Detta för att skapa smidiga anslutningar från städer runt om i Europa vidare till Afrika och Nordamerika med Brussels Airlines med korta gångavstånd i Bryssel. T-piren används enbart för avgående flyg (alla ankommande från Afrika och Nordamerika ankommer B-piren) och loungen är därför enbart tillgänglig när man reser med Brussels Airlines från Bryssel till en långväga destination.

Sunrise Loungen är i övrigt en trevlig lounge och en av de bästa på Bryssels flygplats. Loungen har en fin utsikt över plattan och två av landningsbanorna genom de stora panoramafönstren och har en snygg och modern inredning i orangea och svarta färger. Färgvalet är troligtvis gjort för att matcha Brussels Airlines logga, som också är orange, men också för att ge loungen vissa afrikanska influenser med sin natur och starka sol. De flesta avgångar från T-piren går just till Afrika.

Mat och dryck

Enklare mat finns för självservering som färdiga smörgåsar, yoghurt, mjölk med flingor eller müsli, kex med ost, croissanter, munkar och snacks. Dock erbjuds ingen stadigare mat eller varm mat.

Dryckesutbudet är ganska bra och innehåller flera olika sorters öl, vin, ett standardutbud av sprit, alkoholfria drycker som läsk och juicer samt te och kaffemaskin.

Faciliteter

Huvudloungen består av flera olika sittgrupper med fåtöljer och soffor samt självserveringsbuffén. I avgränsande rum finns ett business center med internetdatorer samt en silent lounge (tyst rum) med avskärmade vilstolar.

I loungen finns även duschar och toaletter, ett standardutbud av tidningar samt ett ganska bra utbud av magasin med stort fokus på Afrika.

Slutsats

Sunrise Loungen är en av de bästa på Bryssels flygplats. En ljus lounge med en modern men lite udda inredning med inspiration från Afrika. Utbudet av mat och dryck är inte spektakulärt men marginellt bättre än vad många andra lounger erbjuder i Bryssel.

2
Populäraste / senaste

  1. Stefan Sandström den

    Jag har själv varit där några gånger då man flyger brussel till olika ställen i afrika.
    Förvånansvärt bra lounge, nästan en av mina favoriter då många lounger ofta inte har fönster.

    Det gör även tiden mellan lounge och gate minimal då de ligger i princip bredvid varann…

  2. pep den

    Det eneste større problem med denne lounge er når der er stærk sol: Man bliver blændet gennem de kæmpestore lysfacader og der bliver meget varmt

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×