British Airways Galleries Lounge, Dubai

British Airways Galleries Club Lounge, Dubai International (DXB), Terminal 1

Intryck

British Airways Galleries Lounge i Dubai är belägen i terminal 1 i närheten av gate C26. Startar man sin resa i Dubai går man till höger när man kommit in i transithallen efter hissen eller rulltrappan och finner efter cirka 100 meter loungen på höger sida. Loungen är idag den enda dedikerade One World-loungen i Dubai och används av ett flertal flygbolag utöver British Airways med öppettider som är anpassade efter dessa.

Loungen består av ett avlångt rum med en liten lobby med receptionsdisken i mitten. Till höger finns bufféområdet och längst in ett långt barbord med höga barstolar. Resten av rummet upptas av fåtöljer och soffor med soffbord eller avlastningsbord. Interiören går helt i vitt med fåtöljer, soffor, och hyllor i marinblått och mörkblått och med prydnadslampor i silver på varje bord och neonlampor i bufféområdet. Designen känns gammaldags och ganska sliten

Då loungen ligger längs med en av långväggarna i terminalen finns en begränsad utsikt mot plattan genom panoramafönstren. En kul detalj är också en modell av British Airways Concorde direkt efter ingången.

Mat och dryck

I bufféområdet finns flera olika viner, ölsorter och spritsorter samt alkoholfria drycker som läsk, juicer, kaffemaskin och flera tesorter. Sex mindre kylskåp finns för att rymma alla kylda drycker som är det bästa med loungen.

Utbudet av mat är desto mer begränsat och består huvudsakligen av färdiga smörgåsar med olika pålägg. Dessutom finns soppa, varma snacks, chips och nötter, frukt och kakor. I övrigt serveras ingen annan varm mat eller något mer matnyttigt att äta.

Faciliteter

Trådlöst internet erbjuds i loungen samt lokala och internationella tidningar. Det finns toaletter i loungen, dock inga duschar.

Slutsats

En ganska trött och sliten lounge med både mat och inredning en bra bit under vad British Airways brukar kunna åstadkomma. Den enda höjdpunkten är ett ganska bra utbud av drycker.

1
Populäraste / senaste

  1. 149@telia.com den

    Det finns ingen charm över den loungen.
    Jag var där den 15 januari 2015

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×