British Airways Concorde Room, London Heathrow Terminal 5

British Airways Concorde Room, London Heathrow (LHR), Terminal 5

Intryck

Concorde Room är British Airways första klass lounge tillgänglig för passagerare som reser med British Airways i första klass. Namnet Concorde Room är en efterlevnad från den lounge som fanns då British Airways flög med Concorde från London då Concorde Room fungerade som en slags kombinerad gate och lounge för Concordeavgångarna. När Concorde togs ur trafik fick loungen leva kvar, nu som en första klass lounge, och när terminal 5 öppnade på Heathrow var det givet att det skulle finnas ett nytt Concorde Room. I terminal 5 finns även en lounge kallad Galleries First, denna är i formell bemärkelse också en första klass lounge men är till skillnad från Concorde Room även tillgänglig för passagerare med British Airways guldkort eller One World Emeraldkort, oavsett kabinklass.

Interiören i Concorde Room är inspirerad av femstjärniga boutiquehotell med lyxiga möbler, ljuskronor och utvald konst som ska ge känslan av ett hem långt hemifrån. Loungen är uppdelad i flera olika områden med huvudloungen direkt innanför entrén, en stor terrass belägen i terminalens atrium, en lång bar, à la carte restaurang, business center samt avslappningsområde och cabanas med sängar.

Huvudingången till Concorde Room ligger i den södra delen av terminalen, i samma område som övriga lounger. Startar man sin resa på Heathrow finns även en dörr till Concorde Room direkt till höger efter fast track säkerhetskontrollen.

Mat och dryck

I Concorde Room finns en à la carte meny under hela dagen med frukosträtter på morgonen och lunch/middagsmat resten av dagen med 2-3 förrätter, 5-6 huvudrätter, 2-3 desserter samt ost. Maten kan antingen intas vid någon av borden i loungen eller i à la carte restaurangen där man sitter i ett eget avskilt bås med plats för 2-3 gäster.

Vid baren finns allehanda drycker att beställa med två sorters champagne, olika viner och spritsorter, alkoholfria drycker, kaffe och te.

Mat och dryck kan antingen beställas vid baren/à la carte restaurangen eller vid någon av borden av serveringspersonalen

Faciliteter

Förutom flera olika sittområden finns i loungen arbetsytor samt för personer som vill få lite avkoppling eller fräscha upp sig både duschrum samt vilorum.

I loungen finns även flera TV-apparater, ett bra utbud av tidningar och magasin, gratis trådlöst internet samt servicedisk. Det finns även en Conciergeservice som drivs av Quintessentially Lifestyle som finns tillgänglig upp till 14 dagar före och efter avgång. I loungne har de även en conciergedisk att besöka.

Granne med loungen finns Elemis Travel Spa som erbjuder massage och olika behandlingar. Som första klass passagerare får man 15 minuter gratis massage men det är först till kvarn som gäller.

Slutsats

Concorde Room erbjuder ett bra utbud av faciliteter, en bra à la carte meny och ett omfattande utbud av drycker. Det som loungen inte lever upp till är den personliga service och uppmärksamhet som finns i vissa andra första klass lounger. Under testbesöket var loungen så full att det tidvis var dåligt med sittplatser, personalen var stressad och vissa beställningar glömdes bort.

2
Populäraste / senaste

 1. Johan Rebel den

  Har aldrig gillat Concorde Room. Mörk lokal, mörk inredning, trånga bås i restaurangen. Terassen är förvisso ljusare och rymligare, men där får man stå ut med lika mycket oväsen som på T-centralen. Utbudet av tidningar är större i både First och Galleries loungerna. Ingen självservering, så man är helt beroende av personalen, som kan glömma bort dig fullständingt. Osv.

  Give me the First lounge any day, även efter Baxter catering fiaskot.

  Johan

 2. 149@telia.com den

  Trevligt reportage.
  Håller med om att servicen ibland kan vara mindre bra.
  Vid de flesta besöken har den dock varit utomordentlig.

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×