CPH Apartment Lounge, Köpenhamn Kastrup

Aviator ”CPH Apartment Lounge”, Köpenhamn Kastrup (CPH)

Intryck

CPH Apartment Lounge ligger i Schengendelen av transithallen mellan A-piren och B-piren, en våning ovanför shoppingområdet, och nås med trappor eller hiss. Loungen delar ingång och reception med Aviator Lounge, efter receptionen går man till höger för att komma till CPH Apartment Lounge och till vänster för att komma till Aviator Lounge.

CPH Apartment Lounge används av de flesta flygbolag utan egen lounge på flygplatsen eller som inte har koppling till SAS och Star Alliance. Det går även att köpa access vid receptionen men resenärer med exempelvis Priority Pass eller Diners Club hänvisas till Aviator Lounge till vänster.

Loungen är uppbyggd lite som en lägenhet med vilofåtöljer, växter, prydnadssaker, TV-apparater, ett bibliotek, arbetshörna och så klart en buffésektion. Interiören är kanske inte spektakulär men helt okej och framförallt rymligare och luftigare än den allmänna Novia-loungen bredvid.

Enligt webbsidan är inspirationen hämtad från en klassisk lyxlägenhet i Köpenhamn, designad för att ge en informell och trevlig upplevelse.

Mat och dryck

I självserveringsbuffén finns enklare kall mat som varierar beroende på tid på dygnet. Vid testbesöket fanns exempelvis fiskkakor med couscous samt olika grönsaker. Bredvid fanns bröd, smör och olika ostar samt fruktsallad och någon sök till kaffet.

Dryckesutbudet består av rött och vitt vin på flaska, öl på kran samt ett standardutbud av spritsorter. Bredvid finns en dryckesautomat med läsk samt kaffemaskin.

Faciliteter

Ett bra och ganska stort utbud av tidningar och magasin finns i en svart avlång bokhylla mittemot buffén och det finns även flera TV-apparater i loungen.

Gratis trådlöst internet erbjuds och det finns även ett fåtal internetdatorer samt arbetsplatser där man kan jobba.

Toaletter finns vid receptionen.

Slutsats

Loungen är kanske inte spektakulär men erbjuder en lite annorlunda inredning och ett hyfsat utbud av drycker och kall mat. Dessutom finns arbetsplatser och gratis internet.

4
Populäraste / senaste

 1. Budgetresenär den

  Apartments är nu också öppen för Priority Pass-innehavare.

 2. Johan Rebel den

  Novia har bytt namn och heter nu Aviator.

 3. segra den

  Qatar har tydligen börjat använda Aspire Lounge istället. Står iaf så på Qatars hemsida. Såg även att Qatar airways var borta på skylten nedanför CPH Apartment när jag passerade i mitten på Juni.

 4. pep den

  Som QR statusmedlem henvises man til Novia. Men hvis man rejser business class med QR får man lov at vælge CPH apartment, som efter min mening er lidt bedre end NOVIA – især pga. varm mad og færre gæster. Begge har herlig udsigt lige ud til flyvepladsen

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×