Austrian Airlines Senator Lounge, Wien (Schengen)

Austrian Airlines Senator Lounge, Wien (VIE) F-piren (Schengen)

Intryck

I juni 2012 öppnade den nya Skylink terminalen på Wiens flygplats, speciellt byggd för Austrian Airlines och Star Alliance med en struktur anpassad för att skapa effektiva transfers. I samband med öppnandet av terminalen öppnade Austrian även nya lounger, totalt sex stycken med två nya Senatorlounger, en för Schengenpassagerare och en för non-Schengenpassagerare.

Loungerna i Schengenområdet ligger något avsides från övriga terminalen, man följer en lång glaskorridor för att komma till ingången. Om man startar sin resa i Wien tar man rulltrappan till vänster direkt efter säkerhetskontrollen för att komma till loungevåningen. Sedan går man till höger för Schengenloungerna eller till vänster för passkontroll och vidare till non-Schengenloungerna. Är man i transfer följer man skyltarna mot det centrala shoppingområdet.

Inne i den stiliga och rymliga lobbyn finns businessloungen till höger, Senatorloungen för guldkortsresenärer till vänster, och i mitten dörren till Hon Circle loungen som används för passagerare med Hon Circle status eller passagerare i första klass med Lufthansa gruppen.

Austrian Airlines har huvudsakligen behållit samma design som i tidigare Senatorlounger med läderstolar i olika röda, gröna och lila kulörer varav vissa även har fotpallar. I den inre delen av loungen har man en fin utsikt över plattan och en av landningsbanorna genom stora panoramafönster och här finns även en stor TV.

Mat och dryck

Självserveringsbuffén har fått ett ordentligt ansiktslyft och ser nu snyggare och fräschare ut än i tidigare lounger. Ordentlig varm mat serveras vid lunch och middag, tillagad av Do & Co som även levererar maten till Austrian Airlines business class. Maten vid middagstid kan exempelvis vara kycklinggryta med potatisgratäng och grönsaker. Övriga tider finns snacks och godsaker. Dryckesutbudet består av öl, vin, mousserande vin (samma sort som serveras i luften), olika spritsorter, juicer, alkoholfria drycker, kaffemaskin och te.

Vid självserveringsbuffén finns även en restaurangdel om man vill sitta ner vid ett bord och äta ordentligt.

Faciliteter

I loungen finns även ett ”tyst rum” samt en arbetsdel med internetdatorer. På Wiens flygplats finns gratis trådlöst internet för samtliga besökare som man även använder i loungen.

Toaletter finns i loungelobbyn, alltså inte inne i Senatorloungen men precis utanför ingången.

Slutsats

Ett lyft för guldkortsresenärer i Wien. Loungen är både större och snyggare än tidigare lounger och Do & Cos utmärkta mat slår sällan fel. Dock är det en lounge som ändå inte riktigt imponerar. Med undantag för bufféområdet känns loungen kal och opersonlig.

4
Populäraste / senaste

 1. AABack2ARN den

  Har inte varit i VIE på länge men fick testa den i helgen. Ordentligt lyft jämfört med tidigare och bra utsikt över F-gaterna och runway. Ok matutbud med en potatissoppa som var riktigt god. Kan hålla med om att den kändes lite opersonlig, men det var lite folk och personalen höll rent och snyggt.

 2. zlatan_1 den

  Har varit här en hel del senaste tiden och senast imorse. Själv tycker jag loungen är ganska opersonlig på något sätt. Dock ska de ha duktigt med cred för oerhört goda äggröra som serveras på morgonen. Slår de flesta hotell! 🙂

 3. Jacob den

  Det är Senatorloungen som används för passagerare med Star Alliance guldkort. Loungen till vänster om receptionsdisken.

 4. gusten den

  Är detta Senator Loungen eller Star Gold? Jag var i den senare i Söndags och den ser ut som på bilderna. Den är kanske ett lyft från tidigare utbud, men imponerade tyvärr inte. Slamrigt och stökigt och inte vidare bra service när det gällde att plocka undan disk etc. Buffén såg ganska härjad ut.. Loungen skulle må bra av lite mattor för att dämpa ljudet och höja "mysfaktorn" något.

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×