almost@home lounge Helsingfors Vanda

almost@home lounge, Helsingfors Vantaa (HEL)

Intryck

En av Helsingfors nyaste lounger heter almost@home och invigdes i november 2011. Som namnet antyder ska den upplevas som en oas från den hektiska terminalen, nästan som att vara hemma, och loungen är designad med ett typiskt finskt hem i åtanke. Det är en ganska liten lounge med plats för endast 70 gäster men då den ligger undanskymd är det många som missar den.

Vid receptionen finns en broschyr som beskriver de olika delarna i loungen.
1. Kitchen: Här finns en självserveringsbuffé med mat och dryck i köksmiljö
2. Home office: Här kan man koppla upp sig eller ladda datorbatterierna
3. Couch corner: Inrett som ett vardagsrum med soffor, bokhyllor och filtar att dra över sig om man vill vila
4. Dining lounge: Här kan man äta ordentligt
5. Shower: Duschar finns tillgängliga om man vill fräscha upp sig
6. Playground: Spel, böcker och leksaker för barnen
7. HP Computer Corner: Internetdatorer
8. Reception: Här finns även förvaringsboxar

Mat och dryck

Självserveringsbuffé i form av ett kök finns mitt i loungen med ett utbud som varierar beroende på tid på dagen. Det finns alltid något ordentligt att äta och på morgonen finns frukost med gröt. I loungen finns även en tehörna och en kaffehörna med kakor och kanelbullar som tilltugg.

Öl och vin samt alkoholfria drycker finns för självservering. Champagne och starkhaltiga drycker finns till försäljning.

Faciliteter

För att fördriva tiden finns flera TV-apparater, internetdatorer, gratis trådlöst internet samt hyfsat utbud av tidningar och magasin.

Duschar finns i loungen och toaletter precis utanför.

Behöver man hjälp med biljettärenden finns Finnairs servicecenter  precis utanför loungen som kan hjälpa till med exempelvis incheckning och ombokning.

Slutsats

En klart annorlunda lounge men med en mycket behaglig atmosfär. Fat och bestick hämtar man i lådorna i köket och i vardagsrummet finns en pläd om man är frusen. Det är nog nästan som att vara hemma faktiskt.

6
Populäraste / senaste

 1. Gus den

  Jag besökte loungen häromveckan, otroligt trevlig! Rekommenderas! Jag reste inom Schengen men tack vare att det finns maskiner på Helsingfors flygplats som läser av passet så var det bara att knalla rätt in till non-Schengen gaterna. Tyvärr fanns det inga kanelbullar i loungen, men det fanns en underbar blåbärspaj samt en god gryta som puttrade på spisen.

 2. GillBates den

  Jag var statuslösa på min resa till LED förra året och betalade mig in på denna lounge (har för mig att Eurocard har rabatt samt att Priority Pass ges tillgång). Mycket trevlig lounge.

 3. Gus den
  Jacob

  Loungen finns inte nämnd på Finnairs webbsida längre och på One Worlds webbsida nämns bara American Airlines och British Airways. Så troligtvis nej. Att loungen ligger i non-Schengen gör allt ytterligare knepigare.

  Men loungen står med på Priority pass så den bör ju fortfarande vara i bruk. Jag har 3 timmar på mig ena vägen, jag gör ev. ett försök!

 4. Jacob den
  Gus

  Ser himla trevlig ut. Kommer man in här om man reser Arlanda-Helsingfors-Ljubljana med Finnair? Jag läser nämligen att den ligger i non-Schengen.

  Loungen finns inte nämnd på Finnairs webbsida längre och på One Worlds webbsida nämns bara American Airlines och British Airways. Så troligtvis nej. Att loungen ligger i non-Schengen gör allt ytterligare knepigare.

 5. Gus den

  Ser himla trevlig ut. Kommer man in här om man reser Arlanda-Helsingfors-Ljubljana med Finnair? Jag läser nämligen att den ligger i non-Schengen.

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×