Al Reem Lounge, Abu Dhabi, Terminal 1

Al Reem Lounge, Abu Dhabi International (AUH), Terminal 1

Intryck

Al Reem Lounge ligger i terminal 1, direkt efter pass och säkerhetskontrollen med ingång mittemot gången ut till den runda och välkända gatebyggnaden i terminal 1.

Al Reem är en tredjepartslounge som används av en handfull flygbolag, det går även att få tillträde med flera olika loungekort och kreditkort. Då Etihads egna lounger är uppe i maxkapacitet används numera Al Reem Lounge även för Etihads silver- och guldmedlemmar som reser i ekonomiklass, vilket kan göra loungen mycket full under högtrafik.

Loungen består av en liten lobby med en receptiondisk där man registrerar sig, därefter går man till höger och kommer in i huvudloungen.

Loungen är i grund väldigt modern, snygg och stilfull. Nästan hela interiören går i olika gula kulörer med taket fyllt av spotlights och med mosaiker på väggarna. Allt är mycket välskött.

Går man längre in i loungen finns en nedsänkning med ytterligare två våningar med gula och gråa fåtöljer. Här är det lite lugnare då många besökare stannar vid första bästa lediga stol.

Mat och dryck

I loungen finns en bra självservicebuffé med ett ganska omfattande utbud av varm och kall mat som varierar beroende på tid på dygnet. Under morgonen och förmiddagen finns frukosträtter och vid lunch och middagstid olika varma rätter. Det går utan problem att plocka ihop en ordentlig måltid. Loungen är öppen dygnet runt och övrig tid finns smörgåsar och snacks.

Alkoholfria drycker finns för självservering, vill man ha något alkoholhaltigt eller en kopp nybryggt kaffe finns en bemannad bar.

Faciliteter

Gratis trådlöst internet erbjuds. Det finns inget business center med internetdatorer med enligt flygplatsens webbsida ska det finnas laptops att låna om man inte har en egen.

Flera TV-apparater finns samt tidningar och magasin.

Duschar och toaletter finns i loungen.

Slutsats

Modern, snygg och stilfull lounge. Bra med mat och bemannad bar. Det enda problemet är att den kan bli väldigt full med alla som har tillgång till den.

1
Populäraste / senaste

  1. David den

    Fick tillgång till denna lounge när jag flög Etihad på instant upgrade som inte inkluderade lounge access till deras egen lounge och när jag flög Airberlin. Båda gångerna med Air Berlin Topbonus guldkort som entrébiljett.

    Blev förvånad över omfattningen och kvaliteten på mat och dryck för att vara en tredjepartslounge. Under båda mina besök var det väldigt lite folk på nedre våningen men nästan fullt på entréplan.

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×