Airport Lounge, Hamburg

Airport Lounge, Hamburg Fuhlsbüttel (HAM)

Intryck

Det finns tre lounger på Hamburgs flygplats. Emirates och Lufthansa driver egna lounger för sina passagerare och samarbetande flygbolag medan i princip alla övriga flygbolag använder sig av tredjepartsloungen på flygplatsen, en lounge med det föga kreativa namnet ”Airport Lounge”. Tillträde ges även till resenärer med vissa kreditkort och loungekort.

Loungen ligger mitt i transithallen i det som kallas Airport Plaza, ungefär i höjd med gate C16-C17, och nås med hjälp av en rulltrappa från shoppingområdet. Efter rulltrappan passerar man genom caféet och tar ytterligare en rulltrappa en våning och finner ingången direkt till höger.

Interiören känns generellt ganska gammal och sliten med all inredning i mahogny eller mörkbrunt trä och med gråa fåtöljer i olika sittgrupper. På den positiva sidan finns dock stora panoramafönster med en helt obehindrad utsikt mot plattan och landningsbanorna. De stora fönstren gör dessutom loungen mycket ljus.

Mat och dryck

I självserveringsområdet finns en kall buffé med huvudsakligen tyskinspirerad mat som potatissallad, korv och bröd. Dessutom fanns vid testbesöket frukt, nötter och soppa samt till dessert cheesecake och chokladsockerkaka.

Dryckesutbudet inkluderar rött, vitt och mousserande vin, läskautomat, en kyl med öl, en hylla med ett standardutbud av spritsorter samt kaffemaskin och allehanda juicer.

Vid buffén finns även ett antal barbord med barstolar för de som vill äta ordentligt.

Faciliteter

Gratis trådlöst internet erbjuds och mitt i loungen finns ett ställ med tyska och internationella tidningar. Längst in i loungen, i motsatt ände från receptionen, finns duschar och toaletter.

Slutsats

Kanske inte den vackraste loungen designmässigt men det är kul med den utmärkta utsikten genom panoramafönstren. Enklare mat och dryck för självservering. Ingen spektakulär lounge, men den fungerar.

Inga kommentarer än, bli den första!

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×