Air Canada Maple Leaf Lounge London Heathrow Terminal 2

Air Canada Maple Leaf Lounge, London Heathrow (LHR), Terminal 2

Intryck

Air Candas nya Maple Leaf Lounge ligger i Star Alliance-terminalen terminal 2 på Heathrow flygplats, i satellitpiren som praktiskt kallas T2B som nås via en lång tunnel från huvudbyggnaden T2A där exempelvis incheckning och de flesta butiker ligger. Det är möjligt att gå mellan de två byggnaderna i båda riktningarna men har man ett flyg som avgår från T2A bör man avsätta drygt 15 minuter för att ta sig från loungen till gaten.

Den nya Maple Leaf-loungen invigdes i slutet på juni 2014 i samband med att Air Canada flyttade från terminal 3 till terminal 2. Loungen är inredd med en kanadensisk design som ska uppfattas som modern och inspirerande och som ska skapa en plats där resenärerna kan koppla av eller ladda upp inför sin flygning. Loungen är ritad av designfirman dialogue 38 som bland annat även designat Air Canadas nya lounge på Frankfurts flygplats. Loungen är inredd med kanadensisk konst med produkter från 2Loons i Toronto, glas från Accura Glass i Ontario och med lampor från Frank Gehry,

Loungen är 700 kvadratmeter stor och är uppdelad i olika sektioner. Huvuddelen av loungen är ett stort rum med stora panoramafönster med utsikt mot plattan och terminalbyggnaden T2A. Här finns flera olika sittgrupper med stolar, fåtöljer och soffor i brunt läder. De stora panoramafönstren släpper in mycket naturligt ljus vilket gör loungen ljus.

Mat och dryck

I loungen finns en riktigt trevlig restaurangsektion med ett långt barbord med barstolar samt ett antal vanliga bord och stolar där man kan sitta ner och äta ordentligt. Längs med långväggen finns självserveringsbuffén. Här finns exempelvis enklare varm mat, färdiga smörgåsar, en stor salladsbuffé, ostar och kallskuret. Det ska även vara möjligt att beställa måltider av en kock medan man väntar, något vi dock aldrig provade.

Ett stort utbud av öl, vin och spritsorter finns vid den bemannade baren i restaurangrummet, exempelvis fyra olika ölsorter på kran. Det finns även nio olika cocktails man kan beställa av bartendern. Läsk och alkoholfria drycker finns för självservering, önskar man kaffe finns det antingen möjlighet att beställa detta från en bartender (som även fungerar som barrista) eller själv använda kaffemaskinen vid buffén, som är av en bättre variant.

I restaurangen jobbar ett stort antal människor, under hela besöket var det minst två personer på plats som exempelvis serverade drycker, hjälpte till vid kaffemaskinen, plockade av borden och tog beställning av mat. Det skapade en mycket hög och uppmärksam servicenivå.

Faciliteter

För den som vill jobba finns ett avskärmat konferensliknande rum med ett långt bord där man kan koppla upp sin dator och sitta ner och jobba. Vill man ha underhållning finns ett långt bord med tablets som både fungerar som internetdatorer och underhållningsenheter. I Quiet Zone finns tre vilstolar med egna TV-skärmar, USB-uttag och Sony brusreducerande hörlurar. Det finns även ett stort ställ med tidningar och magasin. Gratis trådlöst internet finns i hela loungen.

Toaletter och duschar finns i loungen. Duschrummen är utrustade med regnduschar som även har inbyggd avstressande musik.

Slutsats

En riktigt snygg och fräsch lounge. Det stora rummet med sittgrupper är möjligtvis lite tråkig, men övriga faciliteter gör ett riktigt bra intryck, inte minst restaurangdelen med den bemannade baren och den utmärkta servicen som gör loungen väl värd ett besök.

4
Populäraste / senaste

 1. StarFlight den

  Jacob, jag läste din recension. Helt klart imponerad av din uppmärksamhet och detaljrikedom gällande återgivningen av vistelsen i Air Canada Longe.
  Den matchar min uppfattning hur bra denna lounge är. Jag skulle vilja lägga till att barpersonalen gör riktigt bra drinkar också och är verkligen tillmötesgående. Kolla drinken som de levererade till min fru (se bild).
  Det enda jag ångrar är att vi spenderade en 30 min i Lufthansa Lounge först – det är värt de extra 10min som det tar att gå…

 2. StarFlight den

  Hej Jacob, ja beställ Mojito, bartendern från Rumänien gör den kanonbra (som jag totalt glömt namnet på) han jobbar där relativt ofta. (se bild på drinken)

  @jumbooze : tack för inbjudan, skulle vara väldigt kul. Jag gissar att jag inte hinner tyvärr, eftersom jag slutföra ett uppdrag på torsdag. Men om skulle vara supertrevligt om jag får lov att hänga på nästa gång.

 3. Jacob den
  StarFlight

  Jacob, jag läste din recension. Helt klart imponerad av din uppmärksamhet och detaljrikedom gällande återgivningen av vistelsen i Air Canada Longe.
  Den matchar min uppfattning hur bra denna lounge är. Jag skulle vilja lägga till att barpersonalen gör riktigt bra drinkar också och är verkligen tillmötesgående. Kolla drinken som de levererade till min fru (se bild).
  Det enda jag ångrar är att vi spenderade en 30 min i Lufthansa Lounge först – det är värt de extra 10min som det tar att gå…

  Kul att höra!

  När jag var där för testet var det full arbetsdag med möten så tyvärr inte aktuellt att provsmaka några drinkar. Men någon särskild drink du kan rekommendera för nästa besök? 🙂

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×