Air Canada Maple Leaf Lounge, Frankfurt

Air Canada Maple Leaf Lounge, Frankfurt Am Main International (FRA)

Intryck

Air Canadas nya Maple Leaf Lounge i Frankfurt invigdes i oktober 2013 och blev den första icke-Lufthansa Star Alliance-loungen i Frankfurt på många år. Loungen är belägen i B-piren i terminal 1, tillgänglig för passagerare som reser med Air Canada eller Star Alliance till en destination utanför Schengen. Det går praktiskt att besöka loungen i samband med alla non-Schengenavgångar, men avgår flyget från en annan pir än B-piren krävs en lång promenad alternativt en tågresa och med stor sannolikhet kommer man behöva passera genom en säkerhetskontroll ytterligare en gång efter besöket.

I B-piren ligger loungen i den östra vingen, en våning ovanför den allmänna transithallen, och är ganska tydligt skyltad.

Loungen är 726 kvadratmeter stor och ritad av den kanadensiska arkitektfirman dialogue 38. Tanken med designen är att den ska kännas som ett hem långt hemifrån med många kanadensiska inslag. Exempelvis finns ”The Canada Room” med kanadensiskt hantverk, möbler från fyra kanadensiska möbeltillverkare, konstverk från designfirman Moss & Lam i Toronto samt glasskulpturer från Tsunami Glassworks i Windsor, Ontario. Särskilt glasskulpturen med de upplysta eldslågorna gör stort intryck.

Loungen är uppdelad i flera sektioner. Efter den stora lobbyn med receptionen kommer man direkt fram till bistron med två buffédiskar. Här finns barstolar och barbord och längst med långväggen finns en restaurangsektion med stolar och bord. Längre in i loungen finns sittgrupper med soffor och fåtöljer, business center samt privata vilorum. En stor del av loungen har utsikt mot plattan och landningsbanorna genom de stora panoramafönstren.

Mat och dryck

Bistron ligger direkt efter lobbyn och har ett stort bufféområde uppdelat i två sektioner. På ena sidan finns drycker och på andra sidan mat för självservering som varierar beroende på tid på dygnet.

Dryckesutbudet bestod av tyska och kanadensiska viner, två olika ölsorter på kran samt ett standardutbud av spritsorter. Även alkoholfria drycker som juicer och läskautomat samt två kaffemaskiner.

Under testbesöket som gjordes under en förmiddag fanns en mycket välsorterad frukostbuffé med exempelvis omelett, äggröra, bacon, bröd med olika pålägg och färsk frukt. Det fanns även en våffelmaskin där man kunde få nygräddade våfflor samt bakverk som muffins och munkar. Ett imponerande utbud och en hög standard för att vara en flygplatslounge.

Faciliteter

I loungen finns även en tyst zon med möjlighet till avkoppling, toaletter och duschar, samt ett business center. Det finns även ett stort ställ med tidningar och magasin, flera TV-apparater samt gratis trådlöst internet.

Slutsats

En riktigt imponerande lounge, särskilt med den häftiga kanadensiska designen som verkligen sticker ut. Men även mat, dryck och faciliteter håller en hög standard och i hela loungen finns en fin utsikt mot landningsbanan genom de stora panoramafönstren. Väl värd ett besök!

Inga kommentarer än, bli den första!

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×