I början på maj öppnade ett av Londons mest efterlängtade hotell, beläget i den 306 meter höga byggnaden The Shard designad av Renzo Piano, numera Västeuropas högsta byggnad. Hotellet är Shangri-las första etablering i Storbritannien och upptar våningarna 34-52.

Hotellet har totalt 202 rum och sviter och samtliga har en utsikt över London. Enligt Shangri-La är rummen dessutom bland de störa i London med 42 kvadratmeter i genomsnitt. Designen är uppbyggd med traditionell kinesiskt konst i modern tappning. Alla rum har dessutom ”Shangri-La Bed” med en speciell konstruktion som följer kroppens kontur. Badrummen har golvvärme och är klädda i marmor med toalettprodukter från Acqua di Parma. Alla gäster som bor i sviter har dessutom tillgång till butlers.

Det kinesiska temat finns även i hotellets tre restauranger som fått namnen Tīng, Láng och Gŏng. Tīng är hotellets huvudrestaurang med en blandning av lokala rätter och autentiska asiatiska specialiteter. Láng är ett konditori och bageri med Shangri-Las signaturbakelser medan Gŏng är hotellbaren, London högst belägna champagne och cocktailbar, belägen på högsta våningen, våning 52.

På högsta våningen finns dessutom ett dygnetruntöppet gym samt Londons högst belägna pool.

På våning 34 finns hotellets eventvåning med tre eventrum med plats för mellan 10 och 140 gäster, samtliga med utsikt mot Themsen. Det går även att boka hela våningen som då har plats för 200 gäster.

Hotellet öppnades högtidligt med en traditionell asiatisk lejonceremoni följt av bandklippning av Londons borgmästare Boris Johnson.

Shangri-La Hotel At the Shard London Sky Lobby

Shangri-La Hotel At the Shard – Sky Lobby

Foto: Shangri-La Hotels

Shangri-La Hotel At the Shard London City View Room

Shangri-La Hotel At the Shard – City View Room

Foto: Shangri-La Hotels

Shangri-La Hotel At the Shard London Gong Bar

Shangri-La Hotel At the Shard – Gong Bar

Foto: Shangri-La Hotels

Shangri-La Hotel At the Shard London Ting Restaurant

Shangri-La Hotel At the Shard – Ting Restaurant

Foto: Shangri-La Hotels

Shangri-La Hotel At the Shard London Events Lobby

Shangri-La Hotel At the Shard – Events Lobby

Foto: Shangri-La Hotels

Shangri-La Hotel At the Shard London

Shangri-La Hotel At the Shard London

Foto: Shangri-La Hotels