London Marriott Hotel County Hall har öppnat igen efter en omfattande renovering.

Detta ikoniska Marriott-hotell ligger precis vid Westminster Bridge på Londons South Bank. Från denna fina adress i landets huvudstad har du inte bara utsikt över stadens centrala delar men också promenavstånd till exempelvis Houses of Parliament, Big Ben och London Eye.

London Marriott Hotel County Hall on South Bank

London Marriott Hotel County Hall.

Under renoveringen har man fräschat upp rummen betydligt och man har samtidigt sett till att ge rummen en mer tydlig Londonprägel. Alla gemensamma utrymmen har också designats om för att bli mer trevliga och inbjudande än tidigare, och så har man installerat en del ny teknologi i huset- bland annat snabbare wi-fi och mycket större tv-apparater på rummen.

När firman RPW Design fick uppdraget att renovera hotellet och alla 206 rum och sviter valde man att använda diskreta hänvisningar till byggnadens historia och läge. Se bara den orange fåtölj som är en kopia av den slags fåtöljer man tidigare använde hos London County Council (den församling som styrde London fram till 1965) och den uppmärksamme kan se att man har valt att sätta upp tavlor av herrar iklädda klassisk engelsk bowlerhatt på väggarna.

Generellt är rummen på hotellet stora: ett ”vanligt” deluxe-rum är minimum 30 m2 och ofta större.

Guestroom at London Marriott Hotel County Hall

Faciliteter på hotellet inkluderar ett gym och en stor swimmingpool, en av de största som finns på ett hotell i den centrala delen av London. Det finns förstås en massa kulinariska möjligheter: Gillray’s Steakhouse & Bar koncentrerar sig på rätter från det klassiska engelska köket, men man kan också slinka in förbi Noes Lobby Champagne Bar eller Leader’s Bar, som har en stor utomhus terrass. När man är i London ska man förstås dricka afternoon tea: det gör man i The Library Lounge på detta hotell.

25m pool at London Marriott Hotel County Hall

 

Views from London Marriott Hotel County Hall

Utsikt från London Marriott Hotel County Hall

Se bilder från hotellet och beställ din vistelse här