Längs norra kusten av Colombia ligger en förbisedd turistpärla. Staden Cartagena kommer från och med 2017 ingå i KLM:s reseutbud, tillsammans med ytterligare elva nya resmål.

– Vi märker att det finns ett starkt intresse från våra resenärer att resa till sydamerikanska destinationer som Peru och Colombia. KLM började flyga till Bogota och Cali under 2015, och det är väldigt roligt att vi nu även kan erbjuda resor till Cartagena, som är en otroligt vacker stad med en intressant kulturhistoria, säger Carina Bergqvist, kommunikationschef på Air France-KLM.

Cartagena är en naturskön stad i norra Colombia med cirka 900 000 invånare. Utöver Cartagena börjar KLM flyga till bland annat Freetown i Sierra Leone, Monrovia i Liberia och Minneapolis som ligger i norra USA. Startdatum för resorna till de nya destinationerna är den 28:e mars 2017.

Resorna till Cartagena går via huvudstaden Bogotá med KLMs senaste flygplan Boeing 787 Dreamliner.

Förutom Cartagena, Freetown, Monrovia och Minneapolis börjar KLM även flyga till följande destinationer under 2017: Gdansk (Polen), Graz (Österrike), Porto (Portugal), Malaga (Spanien), Split (Kroatien), Cagliari (Italien), Catania (Italien) och London City Airport (Storbritannien).