Välkända TV-kocken Jamie Oliver öppnar restaurangen Jamie Oliver’s The Diner inne på Gatwicks South Terminal under sommaren.

Det här blir nummer två i ordningen av The Diner – den första ligger som bekant inne i London och närmare på Leicester Square. Man har tänkt att öppna under augusti och det du kan få serverat är amerikanska rätter men forstås med Jamies egen förtolkning. Det kommer finnas plats för hela 278 ätande gäster så det blir en av Gatwicks största restauranter.

Om du kommer forbi Gatwick under augusti eller september kanske du kan slinka förbi och beställa exempelvis en ”Superfood Breakfast”: pocherat ekologiskt ägg med spenat, müsli med olika nötter och frön och en fräsch avokadosallad. Eller om det ska vara lite sötare frukost: ”Naughty Chocolate Pancakes” är pannkakor som man gör dom i USA med banan-kola-sås och honungsrostade pecannötter.

Hela dagen och kvällen serverar man också paradrätten ”Jamie’s Insanity Burger” som är en hamburgare med bacon från en glad gris, Jamies speciella sås, ost från Sparkenhoe i sydvästra England och syrlig saltgurka.

För gäster som har bråttom och inte har tid att sitta ner finns en ”Grab and Go” – sektion med wraps, burritos, sallader, bröd, kallskuret, böngrytor och mycket annat att snabbt ta med ut till gaten eller upp i flyget.

För dig som inte kommer förbi Gatwick men Heathrow kan vi nämna, att Gordon Ramsey åter öppnar sin restaurangPlane Food Outlet” under juli efter att ha gett restaurangen en ansiktslyftning.