För den som vill pröva skidbackarna i Japan, leta inte längre än till Higashiyama Niseko Village, den nyaste resorten i prestigefyllda Ritz-Carlton, beläget i ett av landets främsta skidorter.

Higashiyama Niseko Village ligger i hjärtat av byn Niseko, som räknas till en av japans mest populäraste skidområden. Byn Niseko är beläget i Japans nordligaste prefektur Hokkiado och hit tar man sig enklast med flyg från Tokyo till New Chitose Airport i Sapporo, och därefter en cirka tre timmars tågresa.

RitzCarlton-1

Tar man sig hela vägen hit så belönas man av fantastiska skidbackar och ett exceptionellt hotell. Från designen, till materbjudandet och faciliteterna – filosofin Kachou Fuugetsu, vilket betyder att upptäcka sig själv genom naturen, genomsyrar hela hotellet.

Ritz Carlton-5

Hotellet ligger inom skidområdet Niseko United, som erbjuder över 2000 hektar skidterräng. Här finns det bland annat internationella skidskolor, gondoler och två golfbanor i världsklass.

Ritz Carlton-4

Hela resorten erbjuder 50 eleganta rum och sviter med stilfulla bekvämligheter, restauranger, lounge, spa, gym och en traditionell japansk onsen.

Ritz Carlton-2

Varje utrymme är speciellt utformat för att inrama naturen och visa ljusets övergångar och årstiderna. Hotellrummen har fönster från golv till tak och är elegant inredda med exklusiva material såsom naturlig polerad marmor, doftande cederträ och granit.

Ax7fvBhA

I Higashiyama Niseko Village så åker kockarna till lokala gårdar för att handplocka ingredienserna som förbereds och presenteras på tilltalande och kreativt sätt till gästerna.

Det finns tre restauranger, Yukibana – som serverar nybakade bröd och bakverk på morgonen och säsongsbetonade kött, skaldjur och andra råvaror på kvällen. Ume Lounge – hotellets levande hjärta och lounge med nyskapande cocktails, lokalbryggda öl och rätter i izakaya-stil. Samt Sushi Nai – hotellets sushi restaurang.

Hotellets spa hämtar spaet inspiration från naturen och har ett holistiskt fokus på välbefinnande. De skräddarsydda behandlingarna blandar japansk tradition med fransk teknik.

Utöver detta så kan gästerna föryngras i hotellets traditionella japanska onsen, med mineralrika vatten från Nisekos naturliga varma källor.