Japan Airlines anstränger sig för att förbättra flygupplevelsen för sina affärs- och förstaklass resenärer på ett antal punkter, som exempelvis nya necessärer och nya menyer skapade av krögare med Michelin-stjärnor.

Från och med slutet av februari kommer passagerare i internationell förstaklass och affärsklass på långlinjer som anländer till och avgår från Japan, samt i affärsklass på flygningar från Japan, att få necessärer utformade av ETRO, ett italienskt varumärke i lyxsegmentet.

5c9fc2a2497e04f471e583159bb6527230817879

Necessären som kommer delas ut på flygningar till Japan är utformad av Tatsumura Textile, en känd textiltillverkare i Kyoto. Det yttre skiktet av necessären är vävt i traditionellt kikkio-mönster och ornamenterat med en elegant setsugekka-textil med JALs logga med tranan.

Tatsumura

Kulörerna på necessärerna kommer roteras beroende på de fyra japanska årstiderna (vår – blå, sommar – röd, höst – vit och vinter – svart).

4b290e93ddbd53ffecf8144bc3b6bf125b6a89ed

Utöver dessa nya necessärer har flygbolaget meddelat att en ny japansk meny kommer finnas för resenärer i internationella förstaklass. Den är skapad av två kockar med tre stjärnor var i guide Michelin. JALs japanska meny kommer finnas tillgänglig på utvalda rutter från och med den första mars.

De två kockar som har utarbetat JAL:s övriga menyer är Hideki Ishikawa, ägare och kökschef på kaisekirestaurangen ISHIKAWA i Kagurazaka i Tokyo, och Kouji Koizumi köksmästare på Ishikawas systerrestaurang KOHAKU som gör japanska rätter med en twist.