Nyligen öppnade AccorHotels sitt nya Novotel i Canary Wharf i Londons Dockland- område. Hotellet ligger i en av de högsta byggnaderna i området, en 127 meter och 39 våningar hög skyskrapa, och har kostat AccorHotels cirka 1 miljard kronor. Totalt har hotellet 150 anställda. Dessutom stoltserar man med en egen grönsaksodling.

Canary Wharf har 313 rum, inklusive 26 sviter, och erbjuder nio mötesrum. Hotellet har även ett modernt gym, pool och bastu, samt gratis WiFi i hela anläggningen. Hotellrestaurangen BOKAN, med restaurang, bar och takterrass i tre våningar, är med sin otroliga 360 graders utsikt från 37:e, 38:e och 39:e våningen en destination i sig själv, enligt ett pressmeddelande.

exterior day

exterior day

I enlighet med AccorHotels hållbarhetsprogram PLANET21 blir hotellet det första i Storbritannien som har en egen grönsaksodling. På takterrassen på 39:e våningen finns dessutom bikupor som producerar honung till hotellets gäster. Inom PLANET21 har AccorHotels som mål att anlägga 1 000 grönsaksodlingar på sina hotell till år 2020. Canary Wharf har även som enskilt mål att uppnå ”excellent rating” i den världsledande hållbarhetsmätningen BREEAM, som bedömer hållbarhetsaspekten inom bland annat stora byggnadsprojekt och infrastruktur.

– Novotel Canary Wharf har som mål att bli den mest populära destinationen i Londons affärsdistrikt Canary Wharf. Hotellet är ett lysande exempel på vår ambition att skapa en innovativ, hållbar och gästvänlig produkt som riktar sig till både övernattningsgäster och lokalbefolkningen, säger Thomas Dubaere, Managing Director för AccorHotels UK & Ireland.

– London är en av våra största destinationer för affärsresenärer och privata semesterfirare från Norden. Därför är vi mycket glada att nu kunna erbjuda våra gäster ett nytt innovativt och hållbart AccorHotels i den brittiska huvudstaden, säger jan Birkelund, VP Sales & Distribution Scandinavia & Finland.

Se fler bilder och beställ ditt rum här.